TOKİ'nin okulunda 11 kalem imalat hatası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Eylül 2008 19:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ESKİŞEHİR, (DHA)

ESKİŞEHİR'de Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılan ve TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın ölen babasının adının verildiği Ahmet Hamdi Bayraktar İlköğretim Okulu'nda 11 kalem imalat hatası olduğu açıklandı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Çankaya Mahallesi Ihlamurkent Toplu Konutları'nın bulunduğu bölgede yaptırılan 32 derslikli Ahmet Hamdi Bayraktar İlköğretim Okulu'nda imalat hatalarının olduğu belirtildi. Okulun TOKİ tarafından Ayhan Demirci İnşaat firmasına yaptırıldığını ifade edilen açıklamada imalat eksikliklerinin giderilmesi için 2 kez TOKİ'ye başvuruda bulunulduğu kaydedildi. Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

?Valilik makamının 05.03.2008 tarih ve 5791 sayılı olurları ile 2008-2009 eğitim öğretim yılından itibaren öğrenime açılması ve Ahmet Hamdi Bayraktar İlköğretim Okulu olarak isimlendirilmesi uygun görülen bu okulumuzun gerekli olan donanımı ile personel ataması yapılmıştır. Ahmet Hamdi Bayraktar İlköğretim Okulu Müdürlüğü'nden alınan 02.05.2008 tarih ve 11 sayılı yazıda, okul binasında 11 kalem imalat eksiği ve kusurunun bulunduğu tesbit edildiği belirtilerek bu eksikliklerin giderilmesi istenmiştir. Okul müdürlüğünün talebi TOKİ'ye iletilerek bu eksikliklerin giderilmesi istenmiştir. TOKİ'den gelen yazıda tesbit edilen eksik ve kusurlu imalatların yüklenici firmalar tarafından ivedi olarak giderilmesi hususunda müşavir firmaya gerekli talimatın verildiği bildirildi. Yüklenici firma trafından giderilmeyen bu eksik ve kusurlu imalatlar müdürlüğümüzün teknik elemanları tarafından yeniden incelenerek rapor düzenlenmiş ve düzenlenen bu rapor ile eksik imalat listesi tekrar TOKİ'ye gönderilmiştir. Talebimizle ilgili TOKİ'den gelen yeni yazıda idaremizce tesbit edilen eksik ve kusurlu imalatların yüklenici firma tarafından ivedi olarak giderilmesi hususunda müşavir firmaya gerekli talimatların verildiği bildirilmektedir. Yapılan bu yazılı yazışmalarımıza rağmen tesbit edilen eksik ve kusurlu imalatların giderilmesi hususunda yüklenici Ayhan Demirci İnşaat firması tarafından bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Ancak okuldaki eksik ve kusurlu imalatın giderilmesi hususu Valiliğimiz ve Milli Eğitim müdürlüğümüzce takip edilmektedir.?

Ahmet Hamdi Bayraktar İlköğretim Okulu'nun dış duvarlarında çatlaklıklar oluşması ve merdivenlere döşenen mermer kalıpların kendiliğinden yerinden çıkmasına öğrenci velileri de tepki göstermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber