25 Eylül 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 25 Eylül 2008 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

FIRAT VE KILIÇDAROĞLU TBMM'DE TARTIŞIYOR

-CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat birbirleri hakkındaki iddialar ile ilgili olarak TBMM'de gerçekleştirilecek canlı yayında karşı karşıya geliyor.

-Tartışma öncesinde TBMM Başkanı Köksal Toptan, CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu ve AKP'li Dengir Mir Mehmet Fırat ile bir görüşme gerçekleştiriyor. (Saat: 14.00/14.30)

-TOPTAN BAYKAL GÖRÜŞMESİ

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, CHP Lideri Deniz Baykal'ı makamında kabul ediyor. (Saat: 12.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KABULLERİ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş ile TÜBİTAK heyetini kabul ediyor. (Saat: 12.00)

-BAKAN ATALAY BELEDİYELER BİRLİĞİ MECLİS TOPLANTISINDA

-İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye Belediyeler Birliği'nin Ankara'daki Eylül ayı olağan meclis toplantısında bir konuşma yapıyor. (Saat: 11.00)

-İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KOORDİNASYON KURULU TOPLANIYOR

-İklim Değişikliği Koordinasyon Kurulu, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu başkanlığında toplanıyor. Bakan Eroğlu, toplantı öncesinde kurulun çalışmaları, iklim değişikliği ve küresel ısınma konularında basını bilgilendiriyor. (Saat: 14.00)

-MERAM VE ARAS ELEKTRİK DAĞITIM ÖZELLEŞTİRME İHALESİ

-Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Aras Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmeleri Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda yapılıyor. (Saat: 11.00/14.00)

-TEDAŞ GENEL MÜDÜRÜ KEKLİK, ELEKTRİK BORÇLARI HAKKINDA AÇIKLAMA YAPIYOR

-Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) Genel Müdürü Haşim Keklik, elektrik borçları ile ilgili bir basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 10.30)

-ENERJİ BİR-SEN'DEN ÖZELLEŞTİRMELER İLE İLGİLİ BASIN TOPLANTISI

-Enerji Bir-Sen, özelleştirmeler ve elektriğe yapılan zamla ilgili basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-NEZİH DEMİRKENT BASIN ÖDÜLLERİ

-Nezih Demirkent Basın Ödülleri, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek tören ile sahiplerini buluyor. (Saat:18.45)

-KÜRESEL KRİZ DÜNYANIN EN DEĞERLİ BANKALARI LİGİNDE SIRALAMAYI DEĞİŞTİRİYOR

-Dünyanın en değerli bankaları liginde her hafta yeni bir tablo ortaya çıkıyor. Küresel krizin dünya borsalarında yarattığı keskin iniş çıkışlar nedeniyle dünyanın en büyük bankalarının piyasa değerlerinde de önemli değişimler gözleniyor. Amerikan bankalarının piyasa değerlerinde son haftalarda hızlı hareketlenme yaşanırken, birçok bankanın 2007 Aralık sonuna kıyasla piyasa değerlerinde yüzde 40-50'lere yaklaşan düşüşler oldu.

-2007 yılı temmuz ayından bu yana piyasa değeri itibariyle dünyanın en değerli bankası olan ve bu unvanı o tarihte Citigroup'tan alan Çin merkezli Industrial&Commercial Bank of China Ltd. (ICBC) birincilik sırasını geçen hafta HSBC'ye kaptırdı. Çin hükümetinin müdahalesi yanı sıra piyasalardaki kısmi olumlu havadan güç alan ICBC bu hafta içinde 209.6 milyar dolarlık değerle yeniden birinci sıraya çıktı.

-Küresel ölçekli bankalar arasında yaşanan satınalma ve birleşme sürecinin ve borsalardaki iniş çıkışların sürmesi nedeniyle dünyanın en değerli bankaları liginde de sıralamanın yeni değişimlere açık olduğu belirtiliyor.

-TCDD, BAYRAMDA 700 BİN KİŞİYİ TAŞIYACAK

-Ramazan Bayramı süresince demiryolları ile 700 bin kişinin seyahat etmesi bekleniyor. Anahat trenleri olan Ankara-İstanbul arasında 9 günde 60 bin 620 kişinin, Ankara-İzmir arasında 42 bin 157 kişi, İstanbul-Konya-Adana arasında da 41 bin 599 kişinin yolculuk edeceği tahmin ediliyor.

-BAŞKENTTE 400 BİN AİLE YARDIMA MUHTAÇ

-Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin gıda ve temizlik yardımlarının her geçen yıl katlanarak artması, Başkent Ankara'nın yoksulluk tablosunu ortaya koydu. Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk olarak 1994 yılında sıcak yemekle başlayan ve bugün gıda ile temizlik malzemelerine kadar uzanan yardımlara, şu an ise resmi rakamlara göre 400 bin aile muhtaç.

-Söz konusu yardımları ?yoksulluğun sürdürüldüğü? gerekçesiyle eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, AKP yönetimindeki belediyelerin halkı önce yoksullaştırdığını, daha sonra da kendilerine bağımlı kıldığını öne sürdü. Yardımları yaparken insanların yoksulluğunun istismar edilmesinden yakınan Ateş, ?Bu yardımları yaparken ?AKP'ye oy vereceksiniz' diye Kuran'a el bastırıyorlar? iddiasında bulundu.

-MEB PERSONEL GENEL MÜDÜRÜ'NE TALEP YAĞMURU

-Eğitim-İş, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü görevine bir süre önce atanan Necmettin Yalçın'a eğitim sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili bir rapor sundu. Raporda, atamalardan sözleşmeli öğretmenliğe, okullardaki hizmetli durumundan ders kitaplarının içeriğine kadar 20 konuda görüş bildirildi.

-PROF. DR. RAHMİ ÖRS: ?BU KADAR ÇOK YENİDOĞANIN OLDUĞU TÜRKİYE'DE YENİDOĞAN UZMANI ÇOK AZ?

-İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan bebek ölümlerini inceleyen heyette yer alan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahmi Örs, Türkiye'de yeni doğan bebek sayısının yılda 1 milyon 400 bin kadar olduğunu söyleyerek ?Yeni doğan uzmanı sayısı ise 100 civarında. Bu oldukça az? dedi.

-Prof. Dr. Örs, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki ölümlerle ilgili incelemelerin de devam ettiğini belirterek ?Burada personel yetersizliği ya da hijyenle ilgili herhangi bir sorun yok? diye konuştu. Prof. Dr. Örs, yeni doğanların enfeksiyondan korunmasında en etkili yöntemlerden birisininse, anne sütü olduğuna işaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber