Meram Elektrik'e en yüksek teklifi Alsim Alarko verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2008 12:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ankara - Elektrik dağıtım özelleştirmelerinde Meram Elektrik Dağıtım A.Ş'nin blok satış yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin nihai pazarlık görüşmelerinin açık artırma bölümünde en yüksek teklifi, 440 milyon dolar ile Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AŞ verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığında (ÖİB), Başkan Yardımcısı Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında yapılan ihalenin açık artırma turunda en yüksek teklif 440 milyon dolar ile Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AŞ'den geldi.

Teknik olarak tamamlanan ihalenin sonucu, İhale komisyonunun kararının ardından Rekabet Kurulu ile Enerji Piyasası ve Düzenleme Kuruluna gönderilecek. Söz konusu kurulların onayının ardından Özelleştirme Yüksek Kuruluna sunulacak.

Kurulun onayının ardından da en yüksek teklifi veren yatırımcı ile sözleşme imzalanacak ve şirketin yüzde 100 hissesi alıcıya devredilecek. Böylelikle ihale hem teknik olarak hem de hukuki olarak tamamlanmış olacak.

Meram Elektrik AŞ'nin abone sayısının 1 milyon 475 bin, elektrik kayıp-kaçak oranının ise yüzde 8 civarında olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber