Kredi Borçlarının Ödenmesine Rağmen Haciz Gelmesi

Geçtiğimiz haftalar içerisinde yayımlamış olduğumuz bir haberde bazı kişilerin kredi borçlarını ödemiş olmalarına rağmen yine de haciz işlemine muhatap kaldıklarını belirtmiştik. Sitemiz uzmanları bu konuya ilişkin özel bir dosya hazırladı. Öğrencinin kredi borcunu ödemesine rağmen niçin hacizle karşı karşılaştığı ve bu durumda ne yapılması gerektiğine ilişkin özel dosyamızı görmek için tıklayın.

Haber Giriş : 13 Kasım 2004 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖĞDENCİ BORCUNU ÖDEDİĞİ HALDE NEDEN HACİZ GELİYOR

Kredi borcu olan öğrenciler borçlarını ödemedikleri durumda, kredi borçları 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanun Hükümlerine göre Mal Sandıklarınca tahsil olunarak Kredi Yurtlar Kurumuna ödenir.

Öğrenci kredi borcunu ödemesine rağmen bazı durumlarda haciz gelebilmektedir. Bu iki sebepten kaynaklanmaktadır.

1- Kredi Yurtlar Kurumunca öğrencinin borcunun tespit edilip mal sandıklarına bildirilerek tahsil edilmesinin istenmesi ve mal sandıklarınca da öğrenciye borcunu ödemek üzere tebligat yapılması sürecinde öğrencinin borcunu ödemiş olması,

2- Öğrencinin kredi numarasını vermeden bankaya ödeme yapmış olması; kredi numarası bilinmediği durumda isim, okul ana-baba adı ve bunu gibi benzerlikler nedeniyle yapılan ödemenin hangi öğrenciye ait olduğunu tespit etmek imkansız olduğundan yapılan ödemeler bir ara hesapta tutulmaktadır. Ödeme yapmasına rağmen asıl hesaplarda öğrenci borçlu gözüktüğünden Kredi Yurtlar Kurumunca borcun tahsili için mal sandıklarına bildirilmektedir.

NE YAPMAK GEREKİR?

Yukarıda bahsi geçen her iki durumda da mal sandıklarınca öğrenciye gönderilen ilk ödeme emrinin öğrencinin eline ulaşmasıyla öğrenci, borcunu ödediğini gösterir banka dekontunu ilgili mal sandığına ibraz etmesi ve borcu ödediğini bu yolla belirtmesi gerekir. Ayrıca kredi numarası ve diğer gerekli bilgilerini içerir bir dilekçe ile de Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü-Kredi Dairesi Başkanlığına durumu bildirmesi gerekir. Bu dilekçe ekinde banka dekontu ve kredi numarasının mutlaka bulunması gerekir. Bu halde sorun çözümlenmiş olacaktır.

Dosyayı hazırlayan: Bilal Saygın

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber