NATO zirvasindeki polisler taltiflerini hala alamadı

Haber Giriş : 13 Kasım 2004 13:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

NATO Zirvesi için polis memurlarına taltif, müdürlerine 7 maaş ödül verildi

NATO Zirvesi'nde görevli yaklaşık 20 bin polis ve özel harekatçının büyük bir bölümüne sadece taktirname verildi. Aynı yerde görevli bin 730 polis şefi ise takdir ve 4 ile 7 maaşla ödüllendirildi.

ABD Başkanı George W. Bush'un yanı sıra 26 ülkenin devlet başkanı, başbakan ve bakanları ile sivil ve askeri yetkililerinin katılımıyla 28-29 Haziran'da İstanbul'da düzenlenen NATO Zirvesi'nde 20 bin polis ve Özel Harekat timi bir hafta süreyle görev yapmıştı. O tarihten sonra ?taltif' beklemeye başlayan polisler, başarılı hizmetleri nedeniyle takdirname ile ödüllendirildi. Birçok polise takdirname verilmezken, daha sonra kişi başına yaklaşık 500 milyon lirayı bulan ?taltif'in yatırılması beklenmeye başlandı. Gerekli onayın çıkmasının ardından geçen aylarda 20 bin polisten yaklaşık 4 bini paralarını alırken, geçici görevle İstanbul'a gönderilen polislerin bir kısmına ise paraları ödenmedi.

NATO Zirvesi'nde görevli bin 730 polis şefinin 4 ile 7 maaşla taltif edildiğini öğrenen polis ve Özel Harekatçılar, en azından bayram hediyesi olarak paralarının verilmesini beklediklerini söyledi. Paraların yatırılmaması nedeniyle büyük bir üzüntü duyduklarını anlatan Atatürk Hava Limanı'nda görevli Özel Harekat Timi personeli, ?2 müdüre 7, 2 amire de 6'şar maaş taltif verildi. Ancak, 100'ün üzerindeki arkadaşımız hâlâ ödeme yapılmasını bekliyor.? diye konuştu.

Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri ise paraların ödenmesi konusunda gerekli yazışmaların yapıldığını belirterek, ?Her görevliye 4 ile 7 maaş arasında taltif yazıldı. Konu muhasebeye takılmış olabilir. Büyük bir ihtimalle bayramdan sonra ödeme yapılacaktır.? dedi.

Görevli polislerin sadece takdirname ile ödüllendirilmesi olayı daha önce de Atatürk Hava Limanı'nda bir araçta bulunan bombayı etkisiz hale getiren ekiple gündeme gelmişti.

NATO Zirvesi öncesi Atatürk Hava Limanı katlı otoparkındaki bir otomobilin yedek lastiğine yerleştirilen 6,5 kiloluk bomba son anda imha edilmiş, 50 saniye daha gecikilseydi otopark yerle bir olacak, zirvenin yapılması da tehlikeye girecekti. Bombayı ilk fark eden Tepe Özel Güvenlik birimi görevlisi, başarısı nedeniyle şirket tarafından bir maaşla ödüllendirilmişti. Güvenlik görevlisine Hava Limanı Emniyet Müdürü Ercan Çakmak bir gömlek hediye ederken, dönemin İstanbul Vali Yardımcısı ve Hava Limanı Mülki İdare Amiri Murat Yıldırım da takdir belgesi vererek, ?parayla ödüllendirilmesi' konusunda şirkete yazı göndermişti.

Güvenlik gerekçesiyle ismi gizli tutulan özel güvenlik elemanı, para, gömlek ve takdirname ile ödüllendirilirken, bombayı imha eden ekipte yer alan bomba uzmanı Başkomiser Murat Onaylı ve polis memuru Adem Karaman'a ise sadece takdirname verilmişti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber