Baykal'a malvarlığına ilişkin beş soru

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 28 Eylül 2008 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dergir Mir Mehmet Fırat, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın malvarlığına ilişkin yeni sorular gündeme getirdi. Fırat'a anında yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Baykal'la Tayyip Erdoğan'ın Uğur Dündar'ın yönetiminde canlı yayında tartışmasını da önerdi.

AKP'li Fırat, dün düzenlediği basın toplantısında hakkındaki iddialarla ilgili açıklamalar yaptıktan sonra Baykal'ın kendisinin ve eşinin aynı anda ve kanunda belirlenen format içerisinde mal beyanını bildirmekten kaçtığını öne sürdü. Fırat, ?Formatın ne olduğunu bilmiyorsa, orda sayın Başbakan ve eşinin mal beyanı var. O yasaya uygun bir formattır, oradan incelesin. Sayın Baykal şu iddiada bulunuyor; ?İki tane gayrimenkul bana miras yoluyla intikal etmişti. Onun dışındaki tüm mallarım yasaklı olduğum dönemde avukatlık mesleğimden kazandığım para ile edinilmiştir' diyor. Eğer alınteriyle böyle bir servet yapılmışsa saygı duymak lazım? dedi.

Fırat Baykal'a şu soruları yöneltti:

Hangi tarihler arası avukattınız?

Hangi vergi dairesinin kaç numaralı mükellefiydiniz?

Her yıl mal beyanını verdiniz mi?

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın halka arz ettiği menkul değerlerin bir kısmı kendi adınıza, bir kısmı eşiniz adına, bir kısmı da kızınız adına alınmıştır. CHP kontenjanından İş Bankası Yönetim Kurulu'na seçilmiş olan bir kişinin İş Bankası'ndaki şoförü üzerine bir alım yaptınız?

Yine bu yönetim kurulu üyesi olan kişinin eşi olan avukat hanımefendinin sekreteri üzerine niye alım yaptınız?

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası halka arz ederken bir limit koymuş mudur? Sayın Baykal bu limitten fazla almış mıdır?

Sorularına yanıt alıncaya kadar sormaya devam deceğini belirten Fırat, ?Bu işin peşini bırakmam. Her gün her fırsatta soracağım? dedi.

Fırat'ın hemen ardından bir basın toplantısı düzenleyerek bu iddialara yanıt veren CHP'li Kılaçdaroğlu, Baykal'ın malvarlığının açıklaması isteniyorsa bunu Başbakan Erdoğan'ın seslendirmesini beklediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

?Buyrun dokunulmazlıkları kaldırın varsa bir yolsuzluk gidip hesaplarını versinler. Eğer buna cesaretiniz yoksa, ikinci seçeneğimizi sunduk. Sadece Baykal'ın dokunulmazlığını kaldırın, Erdoğan'ı yine koruyalım. İkisine de yüreğiniz yetmiyorsa üçüncü seçeneğimiz var. Baykal ile Erdoğan'ı aynı masanın etrafında oturtalım, Uğur Dündar da programı yapsın, özel konumları dahil, geçmişte edindikleri malvarlıkları dahil hepsinin hesabı sorulsun.?

Kılıçdaroğlu, Baykal'ın açık çek verdiğini, hiç kimsenin kalkmasa da kendi dokunulmazlığının kaldırılmasını istediğini, bu yönde dilekçe de vereceğini söyledi.

Şener'e: Mezar soyguncusu

Fırat, ?Başbakan ve hükümet Deniz Feneri'yle iç içe? diyen eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'i şöyle eleştirdi: ?O konuya girmek istemem. Çünkü muhatap alınmak isteniyor. Öyle bir niyetimiz yok. Bir partinin milletvekilisiniz, o partinin hükümetinde 4.5 yılı aşkın süredir başbakan yardımcısısınız, hiç çıtınız çıkmıyor. Ondan sonra bir parti kapatma süreci içerisinde mezar soyuculuğuna soyunuyorsunuz ve kapanmayınca bunu söylüyorsunuz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber