Gümrük Müsteşarlığı, Kılıçdaroğlu köstebeğini bulmaya çalışıyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 29 Eylül 2008 08:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun büyük ?düellosunda' ikinci perde de sona ererken, Fırat'ı zor duruma düşüren belgelerin Kılıçdaroğlu'na nasıl ulaştığı soruşturması derinleştirildi. Gümrük Müsteşarlığı'nın gizli sürdürdüğü soruşturmada belgelerin, nasıl ve kimler tarafından sızdırıldığı konusu en ufak detayına kadar incelemeye alındı.

Müsteşarlığın üst düzey yönetimi, köstebeği belirlemek için iki yola başvurdu. Müsteşarlık önce, binanın güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Başta giriş katındaki Teftiş Kurulu Başkanlığı olmak üzere, Gümrük Müsteşarlığı'nın çeşitli birimlerinde bulunan kameraların kaydettiği görüntüler, personeli iyi tanıyan görevliler tarafından dakika dakika izleniyor.

SONRA TURNİKELER

Müsteşarlığın, köstebeği ortaya çıkarmak için izlediği ikinci yöntem ise kurum binasının girişlerinde bulunan turnikelerden kimlerin hangi saatlerde giriş çıkış yaptığının belirlenmesi oldu. Bu yöntemle, elektronik kartlarla giriş yapılan turnikelerden kimlerin geçtiği ve ziyaretçilerin kimlikleri tespit edilebilecek.

KARTLAR İNCELENİYOR

Manyetik kartlar turnikelere gösterildiğinde bilgisayarda o kartın numarası, kime ait olduğu veya hangi ziyaretçiye verildiği kayda alınıyor. Müsteşarlık yetkilileri şimdi geriye dönük olarak bu kartların dökümlerini de inceliyor. İnceleme kapsamında kurum personelinin mesai saatleri dışında binaya giriş çıkış yaptıkları saatler de belirlenecek.

5 KİŞİ ÜZERİNDE DURULUYOR

Gümrük Müsteşarlığı yetkilileri köstebeğin tespit edilmesi konusunda herhangi bir çalışmanın yapılmadığını iddia ederken, isimlerini açıklamayan bazı üst düzey yetkililer ise soruşturmayı doğruladı ve soruşturmanın kurumda görevli 5 kişinin üzerinde yoğunlaştığını ileri sürdü.

Ufuk TÜRKYILMAZ / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber