Polisler ile şoförler arasında dayak gerginliği

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Eylül 2008 20:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ömer PINAR/ ŞANLIURFA, (DHA)

ŞANLIURFA'da, halk otobüsü şoförleri, meslektaşları 37 yaşındaki Cafer Yılmaz'ın polisler tarafından dövüldüğünü iddia ederek yol kapatıp eylem yaptı.

Olay, saat 15.30 sıralarında şehrin en işlek merkezlerinden Atatürk Bulvarı üzerinde meydana geldi. Bulvar üzerinde toplanan çok sayıda halk otobüsü şoförü ile muavini yolu trafiğe kapattı. Park halindeki 63 H 0052 plakalı halk otobüsü şoförü Cafer Yılmaz'ın polisler tarafından copla dövüldüğü iddiasında bulunan meslektaşları, polisleri yuhalamaya başladı. Gerginliğin ardından, çok sayıda sivil ve resmi polis kalabalığı dağıtmaya çalıştı. Polislere tepki gösteren ve ?Hem bedava otobüse biniyorsunuz, hem de bizi dövüyorsunuz' diyen şoförler, yolun trafiğe açılması yönündeki çağrıyı da kabul etmedi. Bir süre sonra ikna edilen şoförler, yolu trafiğe açtı. Bu sırada dövüldüğü iddia edilen şoför Cafer Yılmaz bayılınca ambulansla tedavi için Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne gönderildi.

Şoför Cafer Yılmaz'ın otobüs ile yolu kapatmasından kaynaklandığını belirten Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, ?Sürücünün yolu kapatması üzerine kendisine uyarıda bulunulmuş. Ancak, şoför uyarıyı dinlemeyince bu kez kendisine trafik cezası kesileceği belirtilerek evrakları isteniyor. Bu istek üzerine şoför polislere önce hakaret edip daha sonra da fiili saldırıda bulunuyor? dedi.

Yetkililer, sona eren gerginliğe yol açtığı ileri sürülen otobüs şoförü Cafer Yılmaz hakkında, ?Görevli memura mukavemet ve görevi engelleme' suçlarından işlem yapılacağını kaydetti.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber