Aytaç Durak: Milliyet gazetesi 25 yılı 21 ay yapmış

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2008 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın rüşvet itiraflarını tartışırken Milliyet Gazetesi, AK Partili bir belediye başkanıyla ilgili iddiaları gündeme taşıdı.

Gazetede yayımlanan habere göre, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, eşine ait arazinin değerini, imar değişikliği yaparak 21 ayda 44 kat artırdı.

Durak, eşi Yıldız Durak'la birlikte katıldığı Adana Valiliği'nin bayramlaşma töreninde konuyla ilgili soruları cevaplandırdı. Durak, söz konusu arsanın iktisap tarihinin 25 yılı geçtiğini, arazinin değerinin 25 yılda 20-25 kat artmasının normal olduğunu söyledi. Bu iddiaların 25 yıl önce ilk defa belediye başkanlığına aday olduğunda gündeme getirildiğini savunan Durak, o günlere ait gazeteleri sakladığını aktardı.

Durak, rakiplerinin kendisini "Çok arazisi var. Bundan belediye başkanı olmaz." diye suçladığını kaydetti. Bir insanın gayrimenkulü olmasının ayıp bir şey olmadığını belirten Durak, şöyle devam etti: "1984'te belediye başkanı olmadan önce Adana'da 2 binden fazla konut inşa ettim. Konutun malzemesi arsadır. Kardeşlerim de yüksek mühendistir. Onlarla birlikte şirketim vardı. Belediye başkanı seçilmeden önce de Adana'yı kuzeye taşımaya kararlıydım. 80 öncesinde gazetelerde ilanlarım var. Allah'a şükür ailem de varlıklı. Ne var bunda?" Durak, 25 sene önce Kuzey Adana'da alınan bir arazinin fiyatının artmasının normal olduğunu savundu. O dönemde o bölgede tek bir konutun dahi olmadığına dikkat çekti. Şimdi ise 200 bin konutun bulunduğunu vurguladı. Durak, "Türkiye'de ilk kez ova şehre dönüştü. Kentsel değil, şehirsel dönüşüm yaşandı. Elbette, Kuzey Adana'da arsaların değeri kat kat artacak. Orası kıraç, tarım yapılamayan bir yerdi. Niye Adanalılar beni tekrar tekrar seçiyor?" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber