Genelgeye rağmen hala mutemetlik ücretlik alınıyor

Haber Giriş : 14 Kasım 2004 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yorumu gönderenin rumuzu: Akşemsettin
Kurumu: Milli Eğitim Bakanlığı

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü mutemet ücreti ile ilgili olarak 27 Eylül 2004 tarihinde bakanlık sitesinde bir genelge yayınladı. Bu genelge daha sonra memurlar.net'te de yayımlandı.

Ancak, bu genelgeden sonra yayınlanan özür grubuna ilişkin yazı okullara gelmesine rağmen, bu yazı hala niçin gelmemiştir? Abaca Milli Eğitim Bakanlığı bu genelgenin bazı il müdrülerince okullara gönderilmediğini biliyor mu?

Bendeniz ilgili yazıyı internet aracılığı ile çıkartıp müdür beye sunduğumda, okuldaki mutemetin tarafını tutmuş olup öğretmenler içinde de pek destek bulamadım. Müdür bey hakkımızı aradımız için bizi tebrik edeceğine memurun ağzıyla konuşup "ek ders ve sağlık işlemlerinizi sizler takip edeceksiniz" denildi.

Diğer öğretmen arkadaşlar bu durumda sessiz kalırken ben ve arkadaşım mutemetlik bizim görevimiz değil, hiç kimsenin bizim cebimizdeki parada hak talep edemeyeceğini belirttik.

Aldığı takdirde rüşvet olacağı fikrini ilettik.

Umarız Bakanlığın çıkarmış genelge amirleri tarafından da uygulanır. (Bakanlık genelge sayısı: B.08.0.PRG.0.23.04.03/73896)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber