Komutanlar resepsiyonda yoktu

Haber Giriş : 02 Ekim 2008 10:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Köksal Toptan resepsiyonda bir araya geldiler.

TBMM'nin 23. dönem 3. yasama yılı açılışı nedeniyle TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın verdiği resepsiyona Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarıyla, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal katılmadı. Sayıştay Başkanı Mehmet Damar ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok dışında yargı dünyasından hiç kimsenin resepsiyona katılmaması da dikkati çekti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da geleneği bozmayarak resepsiyona eşsiz geldi. TBMM Başkanı Toptan, askerlerin törenlere gelmemesinin nedenine ilişkin gazetecilerin soruları üzerine, ?Katılamayacaklarını bildirdiler. Bir neden bildirilmedi? dedi.

Toptan'ın eşi Saime Toptan ile birlikte ev sahipliğini yaptığı resepsiyona gündüz açılış oturumunda protesto gösterisi yapan Kamer Genç ile eşi Sevim Genç de katıldı.

Başkan Toptan, Genç'e, ?Yine yaptın yapacağını? diye sitem etti. Toptan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli resepsiyonda bir süre sohbet ederken, Toptan'ın yolsuzluklarla ilgili, ?Kamuoyunun vicdanını rahatsız eden şeyler var? şeklindeki sözleri dikkat çekti. Eski parlamenter Gültekin Sakarya, karşılaştığı Erdoğan'a bu hafta çıkacağı Türkmenistan ve Moğolistan gezisi ile ilgili uyarıda bulunarak, ?Oralarda ata binmeyin, düşebilirsiniz? dedi. Erdoğan'ın da buna yanıt olarak, ?Oradaki atlar düşürmez? yanıtını verdiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber