1 Temmuz'dan itibaren işçi devlet hastanesine, esnaf ve memur da SSK hastanesine gidebilecek

Haber Giriş : 03 Haziran 2003 01:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
1 Temmuz'dan itibaren işçi devlet hastanesine, esnaf ve memur da SSK hastanesine gidebilecek

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, 1 Temmuz'dan itibaren SSK'ya bağlı olanların Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık tesislerinden, devlet memurlarının da SSK'ya bağlı sağlık tesislerinden yararlanabileceklerini bildirdi.

Çiçek, 5 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, sosyal güvenlik ve sağlık hizmetlerinde karşılaşılan problemlerin ele alındığını belirtti. Bu iki konuda Türkiye'nin reform niteliğinde çalışmalar yapmasına acil ihtiyaç bulunduğunu belirten Çiçek, hem Sağlık Bakanı, hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın ayrı ayrı ve birlikte yaptıkları çalışmalar hakkında Bakanlar Kurulu'na bilgi verdiklerini bildirdi. Bu çalışmaların özünde sosyal güvenlik kuruluşlarının bir çatı altında, sağlık hizmetlerinin de bir çatı altında toplanmasının hedeflendiğini belirten Çiçek, böylece bugün ayrı bakanlıklarda görülen bu hizmetlerdeki çok başlılığın ortadan kalkacağını kaydetti. Sosyal güvenlik kuruluşlarında standart birliğinin sağlanacağını, bütünleştirilmiş bir sosyal güvenlik ağının kurulacağını, sağlık ve emeklilik hizmetlerinde azami ölçüde faydalanmanın sağlanacağını anlatan Çiçek, kuruluşların daha güçlü finansman yapısına kavuşacağını, sistemdeki kayıplar ve mükerrerlikler önlenerek kaynak kullanımında etkinlik sağlanacağını, primlerin tek elde toplanması ve denetlenmesinin mümkün olacağını, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası'nın da aynı zamanda sosyal güvenlik numarası olacağını kaydetti.

Bütün bu düzenlemeler köklü bir reform niteliği taşıdığından bir geçiş sürecine ve pilot uygulamaya ihtiyaç duyulduğunu belirten Çiçek, şunları söyledi: ?Bu zaruretten hareketle, 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Sigortalar Kurumu sağlık tesisleri ortak kullanıma açılmış olacaktır. Sosyal Sigortalar Kurumu'na bağlı sigortalılar ve yakınları Sağlık Bakanlığı tesislerinde muayene ve tedavi olabilecekler, keza Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'a tabi vatandaşlarımız da Sosyal Sigortalar Kurumu sağlık tesislerine müracaat edebileceklerdir. Ayrıca, PTT, TCDD, Milli Eğitim Bakanlığı gibi kurumlara ait sağlık tesisleri de bu çerçevede ortak kullanıma açılmış olacaktır. İlk uygulama, Ankara İstanbul ve İzmir olmak üzere Türkiye'nin uygun bölgelerinde devam ettirilecektir.?
Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber