Gümrük Müsteşarlığı'nın bayrak ayıbı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2008 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DENİZLİ'de geçen hafta amatör spor kulüplerine ve sporculara dağıtılan eşofmanlardaki Türk Bayrağı logosundaki ay yıldızın yeşil renkte olmasına tepkiler sürerken, CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal, yeni bir bayrak ayıbını gündeme getirdi. Bartal, Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı'nın resmi web sitesi olan www.gumruk.gov.tr'nin sağ üst bölümünde yer alan Türk Bayrağı'nın etrafına yeşil çerçeve konulmasının düşündürücü olduğunu söyledi.

Osman Bartal, yaptığı yazılı açıklamada, Denizli Valisi Yavuz Erkmen'in dağıtılan eşofmanlarda baskı hatası olduğu yönünde açıklaması bulunduğunu hatırlatarak şu görüşlere yer verdi:

?Ben bağımsızlığın simgesi bayrağımız üzerinde yapılan bu hatanın basit bir baskı hatası olduğunu düşünmüyorum. Denizli'deki bayrak krizi tam anlamıyla aşılamamışken, şimdi de Başbakanlığa bağlı Gümrük Müsteşarlığı'nın sitesindeki Türk Bayrağı yeşil çerçeveyle süslenmiş. Bunların kasıtlı olarak yapıldığını düşünüyorum. Bu hükümet kasıtlı olarak böyle davranıyor. Yeşil rengin kullanıldığı bayrağı adet haline getirdiler.?

Devletin sitesindeki yeşil çerçeveli Türk Bayrağı'nı siteyi her gün ziyaret eden binlerce kişinin gördüğünü, ancak yetkililerin veya bu siteyi hazırlayanların bunu bir türlü göremediğini söyleyen Bartal, açıklamasını şöyle sürdürdü:

?Bayrağımız ile ilgili olarak yapılanlar şehit kanlarından rengini alan, uğruna binlerce şehit verilen, can verilen bağımsızlığımızın simgesi Türk Bayrağı'na hiç yakışmıyor. Bu yapılanları hiçbir Türk evladı kabul edemez. Böyle bir hata teknik hata, baskı hatası gibi yuvarlak cümlelerle geçiştirilemez. Kanunlarımızla bayrağımızın rengi, şekli ebatları bellidir. Gümrük Müsteşarlığı da, Denizli Valiliği de Bayrak Kanunu'na harfiyen uymak zorundadır. Yapılan yanlışın haklı bir sebebi olamaz. Yapılan büyük hata nedeniyle, yapılan yanlış nedenyle kendini suçsuz hatasız göstermeye çalışanlarla ilgili gerekli yasal işlemler acilen başlatılmalıdır. Bu bilinçli hataları yapanlar cezasız kalmamalıdır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber