Tata ucuz otomobilden vazgeçti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2008 19:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Hindistan'ın Tata firması, dünyanın en ucuz otomobilini üretmek üzere ülkenin doğusunda inşa etmekte olduğu fabrikayı tamamlamaktan, haftalardır süren protesto gösterileri yüzünden vazgeçti.

Tata Grubun Başkanı Ratan Tata, Batı Bengal eyaletinin başkenti Kalküta'da düzenlediği basın toplantısında, "Bombalar atılırken, işçiler sindirilirken, bir fabrikayı polis korumasında çalıştıramazsınız" dedi.

Nano marka aracı üretecek fabrikanın inşaatının yüzde 90'ı tamamlanmış, ancak haftalardır süren gösteriler, son bir ayda inşaat çalışmalarını durdurmuştu. Anacın 2 bin 500 dolarlık bir fiyatla satılması planlanıyordu.

Batı Bengal'in komünist hükümeti Tata firmasına destek verirken, köylüler ve siyasi militanlar, sanayi bölgesi yapmak için tarım topraklarına el konduğu gerekçesiyle projeye karşı çıkıyor.

Batı Bengal, bir milyardan fazla insanın üçte ikisinin geçimini tarımdan sağladığı Hindistan'da, tarım arazileri üzerinde fabrika kurulması yüzünden ulusal tartışmaların merkezi haline geldi.

Yılda 250 bin adet araç üretecek fabrika için 350 milyon dolar yatırım yapan firmanın yöneticisi Ratan Tata, geçen ay sonunda yaptığı açıklamada, 30 yıldır komünist parti tarafından idare edilen, ancak yerli ve yabancı yatırıma sıcak bakan Batı Bengal eyaletindeki gösteriler durmazsa, Nano'nun üretimini başka yere kaydırabileceklerini söylemişti.

Tata Grup, otomotiv sektörünün yanı sıra çelik sanayi, yazılım hizmetleri, oteller, kimya sektörü ve sigorta alanlarında faaliyet gösteriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber