Askere saldırı Erdoğan'a gezisini iptal ettirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2008 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Moğolistan ziyaretini iptal etti.

Erdoğan, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'da yaşayan Türk vatandaşlarına hitap etti. "Bayramın sevinciyle konuşmama başlayamıyorum" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ülkemizden terörle ilgili olarak geçen Mayısta yaşadığımız bir olayı aynı bölgede yine yaşadık. 15 şehidimiz var. Bu arada 2 uzman çavuşumuz kayıp durumda. 20 de yaralımız var. 23 teröristin etkisiz hale getirildiğini haberini Genelkurmay Başkanımızdan aldım. Şu anda bu seyahatteki adımımızı ve heyecanımızı farklı bir şekilde olumsuz anlamda etkiledi. Bizler programımızı ister istemez gözden geçirmek durumunda kaldık. Arkadaşlarımız bir grubu Moğolistan'a devam edecek, ben ise bir grup arkadaşımla Türkiye'ye dönmek durumundayım. Dönüp bu konu üzerindeki çalışmalarımız gözden geçireceğiz.

Terörle mücadele, uzun süreli bir mücadele, belirli bir süreci, süresi yok. Nereden, ne zaman, nasıl, kimi nasıl vuracağı belli olmayan bir fenomen. Bu konu üzerindeki bütün hassasiyeti güvenlik güçlerimizin gösterdiği gibi siyaset olarak aynı şekilde bir kararlılığın içerisinde olmamız rağmen ne yazık ki bu tür tablolarla karşı karşıya kalıyoruz. Mücadelemiz aynı kararlılıkla artarak devam edecektir. Bunun farklı yöntemleri neler olacaktır, bunları görüşüyoruz. Önümüzdeki hafta içerisinde Terörle Mücadele Yüksek Kurulunu daha dar bir çerçevede toplayıp bu konuları görüşme kararını da almıştık. Bu olay bizim biran önce tekrar toplanmamız gerekliliğini ortaya koydu. Onun için biraz sonra Türkiye'ye dönmek durumundayım, döneceğim."


Toptan: "Teröristlere hak ettikleri cevap verilecek"

- TBMM Başkanı Köksal Toptan, 15 askerin şehit olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Devletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan bu hain saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır. Hükümetimize ve kahraman ordumuza güvenimiz tamdır" dedi.

TBMM Başkanı Toptan, Hakkari Şemdinli'de teröristlerin Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne düzenlediği silahlı saldırıda 15 askerin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a başsağlığı mesajı gönderdi. Toptan, mesajında şunları kaydetti:

"Kanlı terör örgütünün Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne yönelik düzenlediği hain saldırıda 1 astsubay, 6 uzman erbaş, 8 erbaş ve er olmak üzere 15 güvenlik görevlisinin şehit olmasından derin üzüntü duydum.

Yüreğimizde büyük yaralar açan bu saldırılar, terörle mücadele konusundaki kararlılığımızı daha da arttırmaktadır.

Devletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan bu hain saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır. Hükümetimize ve kahraman ordumuza güvenimiz tamdır.

Teröristlere hak ettikleri cevabın en sert şekilde verileceğinden kuşkumuz yoktur.

Devletimizin ve milletimizin güvenliği, bağımsızlığı ve özgürlüğü uğruna şehit düşen kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, şahsınızda ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve büyük Türk Milletine başsağlığı diliyorum. Yaralı askerlerimize de acil şifalar temenni ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber