Şehit babası: Karakol kaçıncı kez basıldı, niye tedbir alınmıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2008 13:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na terör örgütünce düzenlenen saldırıyla ilgili olarak, ''Devletimiz bütün kurumlarıyla, bu canilerle, bu gözü dönmüş vatan düşmanlarıyla mücadelesine devam edecek'' dedi.

Akdağ, saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Cahit Yıldırım'ın cenazesine katılmak üzere Erzurum'a geldi.

Erzurum Vali Vekili Gürkan Polat'ı makamında ziyaret eden Akdağ, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Şehit olan 15 kardeşimizden birisi de Erzurum'dan canımız ciğerimiz bir kardeşimiz. Bugün hep birlikte, şehidimizi defnedeceğiz'' diye konuştu.

Erzurum'un terörle mücadelede 251. şehidini verdiğini belirten Akdağ, şöyle devam etti:

''Tüm şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Onların ailelerine cenabı hak sabırlar ihsan etsin. Yaralılarımız var. İnşallah onlar en kısa zamanda şifaya kavuşur. Şehit olan kardeşlerimiz Allah katında çok yüksek bir mertebeye eriyorlar bunu biliyoruz. Böyle durumlarda acımızı bir nebze de olsa hafifleten budur. Onlar şerefli bir mevkiye kavuşuyorlar. Vatan toprağımızı, sınırlarımızı savunuyorlar. Hele bu karakolda şehit olan kardeşlerimiz, ülke toprağının sınırını müdafaa eden kişilerdir. Devletimiz bütün kurumlarıyla, bu canilerle, bu gözü dönmüş vatan düşmanlarıyla mücadelesine devam edecek.''

Türk Silahlı Kuvvetler mensuplarına da başsağlığı dileyen Akdağ, ''Bu saldırılar bizi birbirimize sadece biraz daha bağlıyor'' dedi.

Bakan Akdağ, şunları kaydetti:

''Özellikle bu silahlı çatışma noktasında onlar subayından erine kadar bu meselede canlarını feda edercesine, şehitlerimizin bıraktığı bu memleketi korumak için mücadele ediyorlar. Tabii ki bu mücadele devam edecek. Onların acısı bizim acımızdır. Bütün Erzurumlular, böyle durumlarda meselenin idrakindeyiz. Bu alçakça, canice saldırılar bizi sadece birbirimize biraz daha bağlıyor. Birlik içerisinde memleketimize sahip çıkmamız konusunda hepimizi bir kere daha enerjimizi bilemiş oluyor. Zannetmesinler ki bu meseleler karşısında başımızı eğeceğiz.''

-ŞEHİT BABASI YILDIRIM-

Şehit Uzman Çavuş Yıldırım'ın babası Nurettin Yıldırım ise, ''Diyecek hiçbir şeyim yok. Vatanımız, milletimiz sağ olsun'' dedi.

''Bir evlat da bizim olsun ne yapalım'' diyen Yıldırım, ''Artık diriltmemiz, geri getirmemiz mümkün değil. Yalnız biraz ihmallik mi deniyor, nasıl oluyorsa bilemiyorum. Oraya bu kaçıncı baskın. Hiç mi tedbir alınamıyor. Bir şey diyemiyorum'' diye konuştu.

Öte yandan, Valiliğe giriş sırasında gözyaşlarını tutamayan Yıldırım'ın amcasının oğlu Yavuz Yıldırım, Sağlık Bakanı Akdağ'a sarılarak ağladı. Akdağ, Yıldırım'ı teselli etmeye çalıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber