DPT, AKP döneminde güçlenmeye devam ediyor

Haber Giriş : 15 Kasım 2004 07:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rekabet Kurumu Başkanı Mustafa Parlak, kamu ve özel teşebbüslere yapılan devlet yardımlarını denetleme ve inceleme yetkisinin DPT'ye verilmesini eleştirdi.

Rekabet Kurumu Başkanı Mustafa Parlak, yeni hazırlanan bir tasarıyla kamu ve özel teşebbüslere yapılan devlet yardımlarını denetleme yetkisinin DPT'ye verildiğini belirterek, bunun AB normalarına aykırı olduğunu söyledi. Parlak, denetimin bağımsız bir kurum tarafından yapılması gerektiğini kaydetti.

'Teşvik Kanunu rekabete aykırı'

Kişi başı geliri 1500 doların altında olan illerde uygulanan teşvik kanunun rekabete aykırı olduğunu söyleyen Başkan Parlak, "Ama Türkiye'de olduğu gibi AB'de de bu var. Milli geliri 4 bin doların altında olan ülkelerde, örneğin Doğu Almanya için böyle bir şey söz konusuydu. Teşvikler rekabet mevzuatından muaf tutulan alanlarda uygulanır" dedi. Rekabet Kurumu'nun teşviklerin rekabeti engelleyip engellememe kısmıyla ilgilendiklerini hatırlatan Parlak sözlerine şöyle devam etti: "Teşviklerin rekabeti bozduğu alanlarda devlet yardımlarını izleme hangi kuruluşa verilirse o kurum bu yardımları incelemek, denetlemek zorundadır."

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber