Yargıtay: Danıştay saldırısı davasında Ergenekon'a bakılsın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2008 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılılığı, Danıştay saldırısı davasında, "Ergenekon" soruşturmasına ait tüm belge ve beyanlar getirtilerek yeniden bir karar verilmesini istedi.

Danıştaya saldırı davasıyla ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan tebliğname, temyiz incelemesini yapacak Yargıtay 9. Ceza Dairesine gönderildi.

Başsavcılığın davaya ilişkin tebliğnamesinde, dava içeriğine göre, hukuki ve fiili irtibat bulunduğu iddia edilen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma (Ergenekon Soruşturması) dosyasının Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesine bomba atılmasıyla ilgili bölümünün Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesine 17 Aralık 2007'de gönderilen belgeler dışında ve bu tarihten sonraki soruşturmaya ait tüm belge ve beyanların getirtilerek incelenmesi sonucu bir karar verilmesinin zorunlu olduğu belirtildi.

Tebliğnamede, sanıklar hakkında bu yönden kurulan hükmün bozulması istendi.

Tebliğnamenin, temyiz incelemesini yapacak 9. Ceza Dairesi için bağlayıcı niteliği bulunmuyor. Ancak, tebliğnameye aykırı bir karar çıkması halinde Başsavcılık isterse dosya yerel mahkemeye gitmeden karara itiraz edebilecek. İtiraz edilmesi halinde dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu tarafından görüşülecek.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Kasım ayı sonu veya Aralık ayının başında temyiz istemi duruşmalı olduğu için duruşma günü belirleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber