TBMM Genel Kurulunun bu haftaki gündemi kabul edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2008 19:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

- AK Parti'nin, TBMM Genel Kurulunun bu haftaki gündemi ve çalışma saatine ilişkin grup önerisi kabul edildi.

AK Parti, TBMM Danışma Kurulunun toplanamaması nedeniyle, Genel Kurula grup önerisini getirdi. AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, grup önerisi hakkında bilgi verdi. Öneride, yarınki birleşimde sınır ötesi operasyonla ilgili Başbakanlık Tezkeresi'nin görüşülmesi de yer alıyor

Öneride, Genel Kurulun yarın ve 9 Ekim Perşembe günü saat 20.00'ye kadar çalışması öngörülüyor.

Öneri aleyhinde konuşan DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, yarın görüşülecek Başbakanlık Tezkeresinin, sorunun askeri boyutunu oluşturduğunu kaydederek, terörün sadece askeri değil, siyasi ve diplomatik yönünün de bulunduğunu ifade etti. İçli, "25 yıldır bu terör belası canlarımızı alıyorsa, olayın siyasi ve diplomatik yönününde Mecliste konuşulması lazım" dedi.

DTP'li Kaplan'ın konuşması

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da öneri aleyhinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin birinci gündeminin "25 yıldır süren silahlı çatışma ortamı" olduğunu belirterek, "Her gün acı yaşadığımız bugünlerde yüce Meclis, 25 yıldır süren çatışmayı sona erdirmenin sorumluluğunu siyaseten taşımayacak mı?" diye sordu.

Kaplan, "Ülkenin sorunlarını çözemiyorsanız, çözemiyorsak...Bu dönem Meclisinin yapacağı en erdemli, en namuslu iş, 'Ben bu sorunları çözemiyorum, uzlaşamıyorum, bir araya gelemiyorum, ben bittim' deyip sandığa gitmektir. Halk yeni bir Meclis oluşturur. Bu Meclis Türkiye'nin sorunlarını çözer. Gerçek gündem budur. Gerçek gündem ocaklara düşen ateştir, gelen cenazelerdir, şehitlerdir. Kürt-Türk iç savaşına dönüşen bir ortamı yaşıyoruz. Bunu erteleme lüksünüz yok" diye konuştu. Konuşmaların ardından AK Parti Grup Önerisi, kabul edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber