Şehit'lerimizi uğurladık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2008 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehit polis Kılıçarslan Yozgat'ta toprağa verildi

- Diyarbakır'daki terörist saldırıda şehit olan polis memuru Ahmet Kılıçarslan, memleketi Yozgat'ın Esenli beldesinde, törenle toprağa verilirken, şehidin yaklaşık 10 gün sonra üçüncü çocuğunu dünyaya getirecek olan hamile eşi Ayşe Kılıçarslan ile diğer yakınlarının feryatları yürekleri dağladı.

Ahmet Kılıçarslan'ın cenazesi, Yozgat'ın Esenli beldesine helikopterle getirildi. Şehidin eşi Ayşe Kılıçarslan, çocukları 7 yaşındaki Ahmet Hakan ve 3 yaşındaki Afranur'un da içerisinde bulunduğu helikopter, beldedeki meydana iniş yaparken Yozgat Valisi Amir Çiçek ve diğer il yöneticileriyle, ellerinde Türk bayrağı taşıyan vatandaşlar tarafından karşılandı.

Polisler tarafından helikopterden alınan şehidin cenazesi bir süre eller üzerinde taşındıktan sonra cenaze arabasına konularak, törenin yapıldığı alana getirildi. Alandaki törene AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, AK Parti Yozgat milletvekilleri Mehmet Çiçek ve Osman Coşkun da katılarak, şehidin yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Törende konuşan Yozgat Valisi Amir Çiçek ve İl Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı, şehidin kanının yerde kalmayacağını belirtirken, gözyaşlarını dökmemek için kendilerini zor tuttu.

Konuşmaların ardından törenin yapıldığı alanda Yozgat Müftüsü Tacettin Sevinç cenaze namazını kıldırdı. Şehidin babası Rafet Kılıçarslan, oğlunun tabutuna son kez sarılıp, ağladı. Şehidin 7 yaşındaki oğlu Ahmet Hakan da babasının Türk bayrağına sarılı tabutuna dokunduktan sonra cenaze namazında ön safta yerini aldı. Şehit polis memuru Ahmet Kılıçarslan, belde mezarlığına defnedildi.


Şehit polis Seyfioğlu'nun cenazesi Andırın'da defnedildi

Diyarbakır'da polis servis aracına düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Adem Seyfioğlu'nun cenazesi, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Adem Seyfioğlu'nun cenazesi, havaalanından cenaze aracına konularak Andırın ilçesine bağlı Yeşilova beldesine konvoy eşliğinde getirildi.

Buradan Yeni Mahalle'de bulunan baba evine götürülen cenaze, baba Selahattin Seyfioğlu, anne Mahire Seyfioğlu ve şehidin kardeşleri tarafından karşılandı. Cenaze getirilirken izdiham yaşandı.

Baba Selahattin Seyfioğlu, oğlunun tabutuna sarılarak, "Bebeğim benim, tosunum benim. Ben seni böyle mi gönderdim? Ben seni böyle mi karşılayacaktım? Kahrolsun PKK" diye ağıt yaktı.

Şehidin cenazesi, daha sonra, Yeşilova Orman İşletme Müdürlüğüne ait tesislerin parkına götürüldü.

Cenazenin Orman İşletme Müdürlüğüne götürülüşü sırasında ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen vatandaşlar "Kahrolsun PKK, kahrolsun Apo. Mecliste PKK istemiyoruz" diye slogan attı.

Şehit polis memuru Adem Seyfioğlu'nun cenazesi, buradan tören alanına getirildi.

Şehidin kardeşi Yasin Seyfioğlu, tabutuna sarılarak, "Ağabey, sen rahat uyu. Söz veriyorum kanın yerde kalmayacak. İntikamını alacağım. Zaten 2 yıl sonra ben de asker olacağım. O şerefsizlerle dağlarda nasıl olsa karşılaşacağım. Kanını yerde bırakmayacağım, sana söz veriyorum. Sadece sabret" diye konuştu.

Annesi Mahire Seyfioğlu'nun "Sakın ağlama, hiç kimse ağlamasın, o şerefsizleri sevindirmeyeceğiz. Daha 25 yaşındaydı, 6 aylık çocuğu vardı" demesi üzerine de Yasin Seyfioğlu, "Ağabey, gözün arkanda kalmasın, onlara çok iyi bakacağım" diye konuştu. Yasin Seyfioğlu, daha sonra annesine sarıldı.

Cenaze törenine şehidin anne ve babasının yanı sıra eşi Dilara Seyfioğlu, kardeşleri, yakınları, Kahramanmaraş Vali Vekili Volkan Barış Göçmez, 39. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürsel Öztürk, Osmaniye Belediye Başkanı Davut Çuhadar, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Daire Başkanı Ahmet Pet, Osmaniye Emniyet Müdürü Halil yılmaz, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Saim Öztürk katıldı.

Şehit polis memuru Adem Seyfioğlu'nun cenazesi, törenin ardından Yeşilova mezarlığında toprağa verildi.


Şehit polis Tavşancı'nın cenazesi toprağa verildi

- Diyarbakır Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu servis aracına düzenlenen terörist saldırıda şehit olan polis memuru Ramazan Tavşancı'nın cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.

Şehit polis Ramazan Tavşancı'nın Türk bayrağına sarılı naaşı, törenin yapılacağı Fatih Camisi'ne meslektaşlarının omuzlarında getirildi.

Cenazenin gelmesinin ardından avluya gelen Tavşancı'nın annesi Hüsne Taşvancı ve yakınları, bir süre şehit polis Ramazan Tavşancı'nın tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Anne Hüsne Tavşancı "Yavrum sen beni niye bıraktın?" diyerek uzun süre tabutun başında ağladı.

Şehit polisin eşi olan ve 3,5 aylık hamile olduğu öğrenilen polis memuru Seda Tavşancı da oğlu Çağrı ile birlikte Fatih Camisi'ne geldi. Seda Tavşancı ağlarken, meslektaşları da gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit ailesinin yakınlarında sürekli bir sağlık ekibi hazır bulundu.

Cenaze törenine katılan Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, İstanbul Valisi Muammer Güler, şehit ailesine başsağlığı diledi.

Törene, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, Harp Akademileri Komutanı Hava Orgeneral Hasan Aksay, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Feyyaz Öğütçü, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Yalçın Ataman, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, meslektaşları ve yakınları katıldı.

Fatih Müftüsü İsmail İpek tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından konuşan imam Mehmet Aşık, Ramazan Tavşancı'nın ülkenin birliği için şehit düştüğünü belirterek, "Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın" dedi.

Tavşancı'nın cenazesi, namazın ardından meslektaşları tarafından bir süre omuzlarda taşındı. Bu arada törene katılanlar tarafından kortej oluşturuldu. Kortejde polis memurunun eşi Seda ve babası Şükrü Taşvancı da yer aldı.

Ramazan Tavşancı'nın naaşı Fatih Camisi'nden çıkarılırken törene katılanlar "Polise uzanan eller kırılsın", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde sloganlar attı.

Tavşancı'nın cenazesi, daha sonra ulaştırıldığı Edirnekapı Şehitliği'nde defnedildi.


Şehit polis Karaboğaş toprağa verildi

- Diyarbakır'da, polis servis aracına düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Duran Karaboğaş'ın (40) cenazesi, doğum yeri olan Kahramanmaraş'ın Şahinkayası beldesinde toprağa verildi.

Şehit Karaboğaş'ın cenazesi, havaalanından alınarak merkez ilçeye bağlı Şahinkayası beldesi Yeşilovası Mahallesi'ndeki camiye getirildi. Cenaze daha sonra ailenin isteği üzerine doğduğu eve götürüldü.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Bekir Gülge'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından, şehidin cenazesi belde mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanısıra Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sezai Akgün, İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, ile askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Şehit Vedat Ulu'nun cenazesi toprağa verildi

- Diyarbakır'da polis servis aracına düzenlenen saldırıda şehit olan teknisyen yardımcısı Vedat Ulu'nun cenazesi, doğum yeri olan Diyarbakır'ın Geyiktepe köyünde toprağa verildi.

Şehit Ulu'nun cenazesi, Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu bahçesinde düzenlenen törenin ardından, ambulansla kent merkezine 30. kilometre uzaklıktaki Geyiktepe köyüne getirildi. Köy meydanında Diyarbakır İl Müftüsü Ali Melek'in kıldırdığı cenaze namazının ardından, şehidin cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine, şehidin ailesi, yakınları, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Kutbettin Arzu, İhsan Arslan, Ali İhsan Merdanoğlu, Abdurrahman Kurt ve Osman Aslan ile askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ulu'nun yakınları cenaze töreninde Kürtçe ağıtlar yakarak üzüntülerini dile getirdi, fenalık geçirenlere sağlık görevlileri müdahale etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber