TEDAŞ daimi- geçici işçi alımı için yapılacak olan mülakatlarda torpil dönmesin

Haber Giriş : 16 Kasım 2004 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DAİMİ ? GEÇİCİ İŞÇİ ALIMI İÇİN YAPILACAK OLAN MÜLAKATLAR

Dün memurlar.net ?de eski bir uzman erbaşın Adalet Bakanlığı'nın açmış olduğu infaz koruma memurluğu sınavının mülakatı esnasında yaşamış olduğu trajikomik bir ülke gerçeğini okuduktan sonra biz de bu konu hakkında birkaç satır karalayalım dedik. Bilenlere malum, bir hafta sonra TEDAŞ'ın işçi gereksinimleri için belirlenen bölgelerde sözlü mülakat sınavları yapılacak. Bu sınava, İŞKUR'a KPSS 2004'ten 60 ve üzeri puan alıp başvuruda bulunan adaylar arasından, alınacak kadro sayısının 3 katı adedindeki aday katılacak.

Bu yazıyı, biz gibi bu sınava girecek aday arkadaşlarımıza, haksızlığa meydan verici böylesine durumlarla karşılaşmamaları, karşılaştıkları takdirde, haklarını aramak için takınmaları gereken tavır konusunda şimdiden bu konuda kamuoyu oluşturarak, ilgili sözlü sınavı yapacak olan kurumun (TEDAŞ), bu konuda duyarlı olmak hususunda, dikkatini çekmek amacıyla yazmaya karar verdik.

Bu yazının ve bu yazıya getirilecek olan yorumların, çok geniş bir kitleye ulaşan MEMURLAR.NET sayesinde amacına ulaşacağından kuşkumuz yok.

Vermek istediğimiz mesaj şudur : Biz bu sınava girecek ve bu tür sınavlara giren üniversite mezunu gençler olarak, AB yolunda ilerlemeyi hedef almış günümüz Türkiye'sinde, artık, bu tür sözlü sınavlarda hiç kimsenin hakkı yensin istemiyoruz. Türkiye kayırma ile belirli makamlara gelen insanların sırtında yükselemez. Kimsenin, ATATÜRK'ün bu ülkeyi emanet ettiği gençlerin ümidini kırmaya hakkı yoktur. Bu tür hukuk ve insanlık dışı uygulamalarla, gençler arasında artan sosyal tatminsizliğin ve geleceğe ve insanlara olan güvencin yitirilmesinin doğuracağı sonuçların hesabını kim verecektir?Girdiğimiz her sınav arefesinde, artık, ?Acaba bu sınavda da torpil dönecek mi?? sorusuyla umutlarımızı kırmak istemiyoruz.

KİMSENİN, DEVLET TARAFINDAN KAMU KURUMLARININ İŞGÜCÜ TALEPLERİNİ KARŞILAMAK AMACIYLA YAPILMIŞ OLAN OBJEKTİF BİR SINAV SONUCUNDA ALINAN BAŞARI PUANLARINI, YAPILACAK MÜLAKATLAR YOLUYLA GÖRMEZLİKTEN GELME HAKKI YOKTUR !...

Bu sınava çağrılacak olan, alınacak kişi sayısının 3 katı tutarındaki aday sayısı, sınava katılımı sağlamak amaçlıdır. Yoksa, düşük puanlı; fakat, kurumda tanıdığı olan kişileri referansla işe yerleştirmek amaçlı değildir. Mülakatlar esnasında bu tür uygulamalara gidilmesi hem hukuka, hem hukuk devleti ilkesine hem de insan haklarına aykırı bir durum yaratır. Bu sınavı kazanacak olan adaylar, alınacak kadro sayısına, ÖSYM'ce yapılan KPSS sınavı sonucunda adayların almış olduğu puanlara göre yapılan başarı sıralamasına göre karşılık gelen adaylar olmalıdır. Bilinmelidir ki, esasında bu belirtilene aykırı olarak yaratılan hukuksal bir durum, İDARİ YARGI YERLERİNCE iptal edilebilecek bir hukuksal işlem olur.

Kamuoyunun ve kurumların bu konularda, artık, daha duyarlı olmaları dileğiyle?

BİRKAÇ MEMURLAR.NET ÜYESİ ARKADAŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber