Golf sahası yapımı soru önergesi oldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Ekim 2008 12:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Başkanlığına

Aşağıdaki sorularımın Milli Savunma Bakanı Sn.M.Vecdi Gönül tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa'nın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince saygıyla talep ederim.

Atilla Kart

CHP Konya Milletvekili

Terörle mücadelenin hayati önem kazandığı,

kamu harcamalarının tam bir tasarruf ve disiplin içinde uygulanması zorunluluğunun herkes ve her kurum için söz konusu olduğu bir dönemde;

Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde muhtelif alanlarda ?Golf Sahası? yapımına yönelik çalışmaların sürdürüldüğüne dair bilgiler basına ve kamuoyuna yansımıştır. Önemle ifade ediyoruz; yukarıda sözü edilen kritik bir dönemde ve sınırlı sayıda kişiye hizmet etmek amacıyla, bu tür ?lüks ve özel? harcamaların yapılması hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu tarz bir harcama, kabul etmek gerekir ki savurganlık anlamına geleceği gibi, şehitlerimizin anısına da en hafif deyimiyle saygısızlık anlamına gelecektir.

Buna göre;

(1) Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde yapımı sürdürülen Golf Sahası çalışması söz konusu mudur?

Böyle bir çalışma varsa, kaç yerde bu nitelikte çalışma yapılacaktır? Yapılacak harcamaların tutarı nedir?

(3) Konya 3. Ana Jet Üssü bünyesinde de benzeri bir çalışma yapılmakta mıdır?

Aynı zamanda bazı birimleri askeri havaalanı olarak hizmet veren ve keza sivil havaalanı ulaşımı alanında da yararlanılan böyle bir tesise, yukarıda ifade edilen nitelikte çalışmaların sürdürülmesinin gerekçesi nedir?

Bu tarz bir harcama yapılması, keyfi ve sorumsuz bir davranışın dışında, aynı zamanda ?görev ve yetkinin kötüye kullanılması? anlamına gelmez mi? Bakanlık olarak bu konuda nasıl bir tavır içinde olacak mısınız?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber