12 Ekim 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 12 Ekim 2008 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN ERDOĞAN SİVAS'TA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ tarafından yapılan bin 72 konutun anahtar teslim törenine katılıyor. Saat: 12.30)

-SHP YEREL YAŞAM PROGRAMI AÇIKLANIYOR

-SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, 29 Mart 2009 seçimleri için SHP Yerel Yönetim Yaşam Programı'nı açıklayacak. (Saat: 11.00)

-TÜRMOB SEÇİMİNDE ADAYLAR BELİRLENİYOR

-Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Kurulu 18-19 Ekim 2008 tarihlerinde Ankara'da 3 bin 500 delegenin katılımı ile Sheraton Otel'de yapılacak. Seçimlerde Başkan adayı olacak isimlerin listesi ise bugün açıklanacak.

-MECLİS'TE YOĞUN HAFTA: ÖĞRENCİ AFFI MECLİS GÜNDEMİNDE

-23. dönemin 3. yasama yılının ilk haftasını TSK'nın sınır ötesi operasyon iznini bir yıl daha uzatan tezkereyi kabul ederek ve terör tartışmaları ile geçiren TBMM yoğun bir haftaya daha hazırlanıyor. Bu hafta Meclis'in öncelikli gündem maddesi ise öğrenci affı olacak. Öğrenci affıyla ilgili tasarının Milli Eğitim Komisyonu'nda ele alınması beklenirken, affın kapsamının da geriye dönük olarak genişletilmesi bekleniyor.

-Meclis Genel Kurulu ise çalışmalarına Dünya Su Forumu ile ilgili kanun teklifiyle başlayacak. Genel Kurul'un bu haftaki diğer gündem maddeleri Coğrafi İşaretlerin Korunması Hakkında Kanun tasarısı, Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesiyle ilgili tasarı olacak.

-Meclis başkanı Köksal Toptan da Salı günü AKP, MHP ve DTP grup başkanvekilleriyle görüşerek CHP'nin destek vermemesi nedeniyle 4 ayrı konuda önerdiği uzlaşma komisyonlarının kurulamayacağını belirterek, bunun yerine partilerin kendi aralarında ortak çalışma komisyonları kurmalarını önerecek.

-6 YIL SONRA MECLİS YİNE OTURMA EYLEMİNE SAHNE OLACAK

-DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, siyasi partilerin bir araya gelerek Kürt sorunu konusunda ortak çözüm aramaları talebiyle Salı gününden itibaren Meclis kulisinde oturma eylemi yapmaya hazırlanıyor. Kaplan, oturma eylemi ile ilgili olarak Pazartesi günü Meclis Başkanı Köksal Toptan'la görüşmeyi planlıyor.

-Meclis'te 6 yıl önce de DYP Karabük Milletvekili Mustafa Eren, Karabük Demir-Çelik İşletmeleri'nin (KARDEMİR) kapanma noktasına gelmesinde sorumlu olarak gördüğü hükümeti protesto etmek için Meclis Genel Kurul Salonu'nda oturma eylemi yapmıştı.

-TBMM geçmişte kapatılan HEP'in bazı milletvekillerinin yargılanmak için dokunulmazlıklarının kaldırıldığı gün yaptıkları oturma eylemi ile CHP'li milletvekillerinin ?milletvekili dokunulmazlıklarının sınırlandırılmasını öngören anayasa değişikliğinin Meclis'ten geçmemesini? protesto etmek için Genel Kurul salonunda yaptıkları üç günlük oturma eylemine sahne olmuştu.

-CHP'DE İSTANBUL İÇİN SÜRPRİZ İSİMLER

-CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için ismi sık sık gündeme getirilen CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanısıra CHP dışı sürpriz isimlerin de nabız yokladığı bildirildi. Adaylık için, eski belediye başkanı Ali Müfit Gürtüna, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve eski Anap Genel Başkanı Ali Talip Özdemir gibi isimlerin nabız yokladığı öğrenildi.

-CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, son dönemde CHP'ye büyük bir yöneliş olduğunu söyledi. Tekin, ?İstanbul'da iktidara yürüyoruz. İstanbul'da seçimi almamak için hiçbir sebep yok. Arkadaşlarımızın çok ciddi çalışmaları devam ediyor. Bu kadar çalışan bir siyasi partinin iktidar olmaması için hiç bir sebep yok. Örgütler kenetlendi? dedi. Tekin, önümüzdeki haftalarda, değişik partilerden belediye başkanlarının da CHP'ye katılacağını bildirdi.

-KRİZ ÖNEMLİ SANAYİ ÜRÜNLERİNİN ÜRETİMİNİ DE VURDU

-ABD'de başlayan ve Avrupa ülkelerini de etkisi altına alan küresel finans krizin Türkiye'de reel sektör üzerindeki olumsuz etkileri hızla hissedilmeye başladı. Ağustos ayında başlıca sanayi mallarının üretimlerinde ciddi düşüşler yaşandı. Otomobil üretimi yüzde 14.4, minibüs üretimi yüzde 33.2, kamyonet üretimi yüzde 13.7 ve traktör üretimi yüzde 60 azalırken, rakı üretimi yüzde 45.6, şarap üretimi ise yüzde 16.4 düştü.

-KİLCİ: OTOYOL ÖZELLEŞTİRMESİ 2009'A KALABİLİR

-Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararına göre bu yılsonuna kadar ilana çıkması gereken köprü ve otoyol özelleştirmesinin 2009 yılına kalabileceğini açıkladı. Kilci, ?TBMM'de bekleyen tasarı nedeniyle 2009'a sarkabilir. Gerekirse ÖYK kararı yenilenir? dedi.

-MERRILL LYNCH: "DÜNYA KONTROLLÜ BİR KAPİTALİZME GEÇİYOR"

-Merrill Lynch Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi Global Varlık Yönetimi Direktörü Gary Dugan, küresel piyasalarda geçen bir haftada yaşananlara dikkat çekerek, "Geçen bir haftada yaşanan şeyi başka bir kelime ile adlandırmak mümkün değil. Tam bir küresel felaket yaşandı mali piyasalarda? dedi. Dugan, ABD'de kurtarma operasyonunun boyutunun 5 trilyon dolara ulaşabileceğini söyledi.

-Dugan, kapitalizmin iyi ve kötü olarak ikiye ayrıldığını söyleyerek "Şimdi biz çok daha fazla düzenleyici bir kapitalizme doğru geçiyoruz. Bir anlamda kapitalist uygulamaların yanı sıra daha fazla hükümet kontrolü ve bazı sosyalist tarzı uygulamalar birlikte olacak. Kurumlar artık daha kontrollü kredi verecekler. Çünkü insanların mutlaka kontrole ihtiyacı var? dedi.

-AKADEMİ İSTANBUL: "İLETİŞİM SEKTÖRÜNE GARANTİLİ ELEMAN YETİŞTİRİYORUZ"

-Akademi İstanbul Müdürü Sibel Erentay, Türkiye'de akademi kavramının birçok kavram gibi hızla popülerleştiğini söyleyerek eğitim verdikleri beş iletişim dalında eğitim programlarını yenilediklerini, sektörlerle yaptıkları işbirliği sayesinde bir anlamda garantili eğitim verdiklerini söyledi.

-"DEVLETE VE ADALETE KÜFÜR İSYAN MI?" KARARI

-Yargıtay Ceza Genel Kurulu, ?Ben böyle adaletin, emniyetin, devletin a? koyarım? sözlerinin suç teşkil edip etmediğine karar verecek. Yerel Mahkeme, bu sözü söyleyen sanığın beraatine karar verdi. Yargıtay 4. Ceza Dairesi, sözlerin suç unsuru taşıdığını belirterek beraat kararını bozdu.

-Yerel Mahkeme, Yargıtay'ın bozma kararına direnerek, sanığın sözlerinin refleksif olduğunu, kendi görevlerini icra etmeye çalışan görevlileri muhatap aldığını iddia ederek hızla bir soruşturma yürütmenin de refleksif olacağı görüşünü savundu. Yerel Mahkeme karar gerekçesinde, ?Sanık bu sözlerinde ?isyan' belirtmiştir. Sözün ağırlığı, isyanı ortadan kaldırmaz? dedi. Davaya ilişkin son sözü Yargıtay Ceza Genel Kurulu söyleyecek.

-ÖĞRENCİ AFFI KUYRUĞU BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN EVİNE UZANDI

-Öğrenci affı yasa tasarısının Bakanlar Kurulu'ndan 2000 yılı ve sonrası şeklinde TBMM Başkanlığına gönderilmesiyle birlikte tarihin öne çekilmesini isteyen ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen pek çok genç taleplerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletmek için evinin önünde kamp kurdu. Gençler kapsamın genişletilmesine yönelik taleplerini çiçekler eşliğinde Başbakan'ın korumaları aracılığıyla ulaştırmaya çalışıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber