130 öğrenciye tek öğretmen ders veriyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2008 14:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Muş merkeze bağlı Çengili köyündeki birleştirilmiş sınıfta 130 öğrenciye tek öğretmen ders veriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın atamasını yaptığı 3 öğretmenin ise bayan oldukları için Muş merkezde görev aldıkları öğrenildi.

Uzun yıllardan beri asil öğretmen atanmayan köyde sürekli önlisans mezunlarının ücret karşılığında ders verdiği ortaya çıktı.

Köylüler, okula her gelen öğretmenin, gitme hayali kurduğu için öğrencilerin eksik eğitim aldığını ve 5. sınıf öğrencisinin 2. sınıf bilgilerine sahip olduğunu ifade etti.

Seksen haneden oluşan ve yaklaşık bin nüfusa sahip Çengili köyünde 2 farklı bloktan oluşan ve 4 derslikten ibaret okulda 40 öğrenciye yetecek kadar sıra var.

Öğrenciler bir derslikte, sıralara dörderli oturuyor. Geri kalanlar ise dersi ayakta dinliyor.

Çengili köyü muhtarı Abdurrahim Arslan, okula Turgut Özal'ın döneminde büyük hizmetler geldiğini belirterek, "Ondan sonra kaderimize terk edildik. Tayin edilen öğretmen gitme hayali kurduğu için köyümüze hep ücretli öğretmen gönderildi. Bakanlık tarafından gönderilenler bir yolunu bulup merkezde kalıyor. Köyümüz, güvenlik ve diğer şartlara göre çoğu köyden daha iyi, ama öğretmenler gelmiyor. Bu sıkıntımızın giderilmesini istiyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber