Açıköğretim öğrencilerinin tek ders mağduriyeti devam ediyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Ekim 2008 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açıköğretim önlisans ve lisans düzeyinde okumakta olan öğrenciler son sınıfta tek dersten kaldıklarında 1 yıl daha okul uzatmak durumunda kalıyorlar.

Hiç bir örgün öğretimde bu uygulama bulunmamaktadır. Tk desten son sınıfta kalan öğrenciler hem yıl hem para kaybına uğruyor.

Geçen yıldan bu yana memurlar.net sitesinde gündeme getirilen bu soruna karşı Anadolu Üniversitesi hala bir çözüm üretemnmiştir.

Diğer taraftan, memurlar.net forumu "Açıköğretim" kategorisinde yazışan aöf öğrencileri yaşadıkları soruna çözüm bulunmasını istiyor.

İŞTE FORUMDA YAZILAN BAZI YAZIRLAR

Açıköğretimde neden tek ders sınavı yok.Eğer biz normal örgün eğitimden farkımız yoksa her olanağımız aynıysa tek derste hakkımızdır.Lütfen duyarsız kalmayalım bu konuyu gündemde tutup anadolu üniversitesine mesajlarımızıda eksik etmeyelim.

hayat bu

--------------------------------------------

bu konuyu haber yapmalılar bence. tek ders sınavı +ara sınıflarda tek ders hakkı gibi.alttan 2 dersin oldumu üst sınıfa geçememek gibi bir saçmalık acaba hangi üni sınav yöneltmeliğinde var soruyorum sizlere tek dersten 1 yılımız gidiyo bu kadar dar düşünceye sahip bir sınav yöneltmeliği olamaz.

f-e-a-r/23

--------------------------------------------

kesinlikle evet görünürde eşitiz neden bizde yok bu uygulama.. bir ders için bir yıl bekletmenin doğru olmadığını düşünüyorum

*aziyade*

--------------------------------------------

devlet madem açıköğretimi örgünden ayrı tutmuyor o zaman muhakkak tek ders hakkını vermeli

kadimgro

--------------------------------------------

Aynı dertten muzdaribim.1 ders yüzünden mezun olamıyorum, üstelik 48le kalıyorum. Birşeyler yapmalı. 1 yıl okul uzadığına mı yanayım, geleceğimin etkilenmesine mi yanayım.

41retorik41

--------------------------------------------

arkadaşlar bende tek dersden 46 dan kalan birisiyim. araştırmalarım sonucunda sene 1999 yılında aof tek ders hakkı tanımış. hazır dilekçeler ile bu konuyu yetkili mercilere taşımalıyız...

mnecip

--------------------------------------------

benim de tek dersim var üstelik dgs de erzurum sosyolojiyi kazandım ama tek ders yüzünden yapmış oldugum kayıt öldü en iyisi mahkemeye vermek

mavi hoca

--------------------------------------------

4.sınıfız güya bütünleme kolay derler muhasebe denetimi dersinden sınava girenler bilirler insanın bir ders yüzünden geleceğine bir yıl daha sonra başlaması da cabası..lütfen bu durumda olan arkdaşlar dilekçelerinizi acilen gönderin aöf ye umarım 99 yılı şansına bizlerde kavuşuruz...

emre certel

--------------------------------------------

açarlar kardeş açarlar isteseler her şeyi yaparlar ama oluk gibi para akıyor neden kuşları kaçırsınlar ellerinden 15 dersi olandan da 400 küsür lira alıyolar 1 dersi olandan da 1 derstende kaldıysa zor bir derstir ve onu 10 defada girse sınava kazanamaz ve 10 Yıl*400=4000 YTL yapar kimin umurunda Türkiyenin eğitim düzeyi yükselecekmiş kimin umurunda avrupa birliği sizde ilerleme var diyecek siz avrupayı hakediyosunuz

max pane

--------------------------------------------

mrb arkadaşlar.

ben kamu yönetiminden bu sene mezun oldum.ilk iki sene biraz zorlandım ama sonrası sıkı bi çalışmayla kolay oldu ve 6. olarak bitirdim.2008 mezuniyet töreni için eskişehire gittiğimde rektör,yardımcıları ve hocalarla tanışma ve söyleşi yapılmıştı.orda herkes teşekkür edip(mezun oldukları için geride kalanlar pek umurlarında değildi herhalde) aöf'nin güzelliklerinden bahsederken ben mikrofonu aldım ve rektöre,mezun olduğumu ama bi çok öğrencinin tek ders yüzünden 1 yılını kaybettiğini ve mağdur olduklarını söyledim ve net bi şekilde aöf'de niçin tek ders sınavı yapılmadığını sordum.

rektör sadece uzun uzun gülümsedi ve böyle birşeyin olamayacağını söyledi bi kaç tane daha bahane sıraladı ve tatmin edici bi cevap vermeden gülümsemesine devam etti.

anlayacağınız tek ders sınavı için pek ümit yok.

ama size tavsiyem bu yılı tek derse harcayacağınız son yıl olarak düşünün ve e sıkı bi şekilde yardımcı kitaplara çalışın ve özelliklede aöf'nin e-öğrenme portalındaki geçmiş yılların sorularını tekrar takrar çözün. mutlaka faydasını göreceksiniz.ben gördüm ve ve enzor dersleri 10 dk geçmeden bitirdim.yani derece yapıp diplomayı törenle almak hiç zor değil..

aramis32

--------------------------------------------

ARKADAŞLAR. neden tek ders sınavı yok yada neden alttan ıkı dersımız kalınca ust sınıfa gecemıyoruz cevabı cok basıt degıl mı?tek dersımız kaldıgında bıle koca bır yılın parasını alıyorlar.. neden tek ders hakkı versınlerkı !!!! haksız mıyım.. bızde o tek ders yuzunden kaybettıgımız zamanın ardından bakıp duruyoruz ıstee.. kesınlıkle boyle bı cozum bulunmalı bencede...

s.yucel

--------------------------------------------

Arkadaşlar geçen sene bu konuyla ilgili çalışma yapanlardan mağdurlardan sadece biriyim.sizi umutsuzluğa düşürmek istemiyorum ama bizim geçen sene yazmadığımız dilekçe göndermediğimiz faks kalmadı.biz herkese buradan seslendik bu sene bu problem bizim seneye sizin probleminiz dedik kimse aldırış etmedi.şimdi siteyi gezerken gördüm ki yine böyle bir çalışma yapmaya uğraşıyorsunuz.bizimle birlikte bu yola baş koyan arkadaşların hepsi bu sene sınavlara girdi o tek derslerini verdiler inşallah siz bizim gibi olmazsınız tek ders sınavını çıkartabilirsiniz.allah kolaylık versin yolunuz açık olsun.

albatros22

--------------------------------------------

arkadaşlar birlik olmalıyız ve bareber hareket etmeliyiz yoksa 1 yıl kayıp hem maddi olarak hemde manevi olarak aöf bizden para almayı biliyor ama işine gelmediği için tek ders sınavıda yapmıyor amacı ne bir sene daha bizi koyun gibi yolmak bunların dini imanı para tek ders sınavı yapsınlar parası neyse verecem yeterki yapsınlar bunların elinden kurtulamadık giti allah bunların eline kimseyi düşürmesin,düşen oldumu çok kötü yoluyorlar,,,

tolgahan_onur

--------------------------------------------

bence tek ders veya 2 dersten kalma olmasın muaf edilmesi daha mantıklı yani bukadar yıl ve emek-ücret yapılan haksızlıkların en büyüğü bence çünkü aÇıköğretime giden kişiler (ben dahil) çocuk-çağımızı çoktan geçtik artık bizler bir aile büyüğü anne-baba ve sorumluluk sahibi iş güç sahibi insanlarız.başımızda binbirtürlü sorunlar var.

Çocukça dersten kalmalar kalksın, para yatırılıyor kayıt olunuyor, sınavlara giriliyor ise 1-2 dersten kalma sorunu çözümlenmeli.

Yetkililere sesleniyorum!!

Lütfen AÇıköğretim Üniiversite öğrencilerine birazdaha ergin bireyler oldukları gözününde bulundurularak yardımcı olunması ve daha esnek davranılmasını rica ediyorum....SAygılarımla..

nese44

--------------------------------------------

slm arkadaslar ben suan da 4 tane mıllet vekılıne ulastım cep telefonlarından bunlar ben denızlılı oldugum için denızlı mıllet vekıllerı sizlerde ıllerınızdekı mıllet vekıllerının cebınden ulas komusyonda söz hakkı isteyıp bunu söylemelerı yetelı salı gunuu bu iş oldu oldu baska sansımız yok 1999yılında adamlar acmıs neden sımdı acmasın anayasa dakı maddeler degısıyor dekı unıversıte.maddelerı degısmesın bu iş ıstersek olur vekıllerı ulsan bu zor degıl gıdın ak pardı chp ıl bınalarını vekıllerın tel alın yada ordan arattırız bızlerın yanı acık ögretımızn tek sınav hakkının bızlere tanımasını dıger unıversıtelerle olan bu esıtsızlıgın gıderılmesını ayrıca sınavın orda eskısehırde ve harc parasının pesın yatıracagımızı teklıf edın adamlar zaten para gıdıcek dıye korkuyor acık ögretım bızlere egıtım degıl cebımızdekı parayı bakıyor gayret arkadaslar ınanının azkaldı ben sabah tan berı kac tane mesaj kactane faks attım kac tane tel görustum ınanın bılmıyorum bıraz gayret

kemal1977

--------------------------------------------

muhasebe denetimi ve mali analiz;

vize-60

final-43=48

büt-43=48 sonuç KALDI.Alahtan revamı tek ders için bir yılın kaybolması,ülkede kimlere nelere af çıkarılmıyor,lütfen bu konuyu gerekli yerlere iletelim sınav hakkı verilmeli.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber