14 Ekim 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 14 Ekim 2008 08:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TERÖR ZİRVESİ BAŞBAKANLIK'TA YAPILIYOR

-Terörle Mücadele Zirve Toplantısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılıyor.

-Toplantıda teröre karşı alınacak önlemler görüşülüyor. (Saat: 14.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL FRANKFURT KİTAP FUARI AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRİYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin onur konuğu olacağı Frankfurt Kitap Fuarı'nın açılışını yapmak üzere Almanya'ya gidiyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, Frankfurt'ta gidişi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.15)

-SİYASİ PARTİ GRUPLARI TOPLANIYOR

-TBMM'de sırasıyla MHP, AKP, DTP ve CHP parti grupları toplanıyor.

-Parti gruplarında siyasi gelişmeler liderler tarafından değerlendiriyor. (Saat: 10.30/11.15/12.30/13.30)

-FRANSA SENATOSU DIŞİŞLERİ, SAVUNMA VE SİLAHLI KUVVETLER KOMİSYONU BAŞKANI ROHAN ANKARA'DA

-Fransa Senatosu Dışişleri, Savunma ve Silahlı Kuvvetler Komisyonu Başkanı Josselin De Rohan temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geliyor.

-Rohan'ı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Dışişleri Konutu'nda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise Merkez Bina'da kabul ediyor. (Saat: 10.00/18.00)

-MECLİS KOMİSYONLARI

-Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Türkiye Denetim Standartları ve Kamu Gözetimi Kanunu tasarısı ele alınıyor.

-Milli Eğitim Komisyonu'nda öğrenci affıyla ilgili kanun tasarısı ele alınıyor.

-TBMM Dışişleri Komisyonu Sözcüsü ve Türkiye-İngiltere Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Suat Kınıklıoğlu Marshall Memorial Fellowship Programı çerçevesinde Türkiye'ye gelen Amerikalı uzmanlarla görüşüyor.

-Uyuşturucu ve Kaçakçılığını Araştırma Komisyonu, Avrupa Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi Başkanı Alexis Goosdeel'i dinliyor. (Saat: 15.00/14.30/9.30/15.30)

-TBMM GENEL KURULU

-Meclis Genel Kurulu'nda, görüşmeleri yarım kalan Dünya Su Forumu ile ilgili kanun teklifi görüşülüyor. (Saat: 15.00)

-MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÇELİK'İN BASIN TOPLANTISI

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2010 yılında İstanbul'da düzenlenecek olan ?5. Dünya Gençlik Kongresi?nin tanıtımına ilişkin bir basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 10.00)

-BAKAN GÜLER 5. AVRASYA NÜKLEER BİLİMLER VE UYGULAMALARI KONFERANSI'NDA

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'nda düzenlenecek olan 5. Avrasya Nükleer Bilimler ve Uygulamaları Konferansı'na katılıyor. (Saat: 9.30)

-BAKAN YAZICIOĞLU CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI AÇILIŞ TÖRENİNDE

-Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Türkiye Diyanet Vakfı Kocatepe Camii Konferans Salonu'nda düzenleyeceği ?Camiler ve Din Görevlileri Haftası?nın açılış törenine katılıyor. (Saat: 10.30)

-BOTAŞ TARSUS-MERSİN DOĞALGAZ İHALESİ

-BOTAŞ ?Tarsus-Mersin Doğalgaz Bağlantı/Dağıtım Hattı Kalan İşlerin Tamamlatılması Projesi?nin ihalesi BOTAŞ Genel Müdürlüğü'nde yapılıyor. (Saat: 14.00)

-AVRUPA VE ORTA ASYA'DAKİ AMERİKAN TİCARET ODALARI BİRLİĞİ GENEL KURULU

-Türk Amerikan İşadamları Derneği'nin düzenlediği Avrupa ve Orta Asya'daki Amerikan Ticaret Odaları Birliği Genel Kurulu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile DEİK Yönetim Kurulu Başkanvekili Rona Yırcalı'nın katılımıyla Ceylan Inter Continental Hotel'de toplanıyor. (Saat: 12.30)

-MHP'DEN GÜL'E "AB İLE İLGİLİ DURUMDAN VAZİFE ÇIKARTIYOR" ELEŞTİRİSİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün AB Uyum Komisyonu ile Çankaya Köşkü'nde Ekim ayı sonunda AB'yle ilgili değerlendirme toplantısı yapma planlarına MHP'den eleştiri geldi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ?Cumhurbaşkanı başmüzakereci gibi davranmamalı. Herhalde kendisine iş arıyor, durumdan vazife çıkartıyor? dedi.

-TÜRK MÜHENDİSİ SUUDİ ARABİSTAN'DA ?ESİR?

-Türk mühendisi Salih Alpaslan, Suudi Arabistan'da iki yıl çalıştığı Suudi şirketin, olumsuz tutumu nedeniyle ülkede adeta bir ?esir? gibi yaşıyor.

-Alpaslan'ın çalışma iznini bir Türk inşaat şirketine transfer etmeyi reddeden, pasaportunu ve resmi belgelerini geri vermeye de yanaşmayan Suudi şirketinin, Alpaslan'ın, 2 Ekim'de Türkiye'de ölen annesinin cenaze töreninde bulunmasını engellediği belirtiliyor.

-DÜNYANIN ÖNDE GELEN RİSK YÖNETİCİLERİNDEN TARLING: "BAŞBAKANINIZA KATILMIYORUM, KRİZ TÜRKİYE'Yİ ETKİLEYECEK"

-Kamu ve özel sektörde iç denetim ve risk yönetimi alanında uzman İngiliz kuruluşu RSM Bentley Jennison'un Türkiye Yönetici Ortağı ve 175 bin üyeli Uluslararası İç Denetim Birliği'nin yöneticisi Phil Tarling, ?Sayın Başbakanınızın söylediğinin aksine ben Türkiye'nin de bu krizden etkileneceğini düşünüyorum. Büyüme yavaşlar ve işsizlik artarsa yurt dışında olduğu gibi Türkiye'de de konut piyasasında sorunlar ağırlaşabilir. Krediler geri ödenmeyebilir bankalar konutlara el koyabilir? dedi.

-KÜRESEL KRİZ OTOMOTİVİ VURDU

-Küresel finans krizinin Türkiye'de reel sektör üzerindeki olumsuz etkileri hızla hissedilmeye başladı. Türk sanayisinin lokomotif sektörü olarak nitelendirilen otomotiv krizin etkilerini ilk hissedenler sektörlerin başında geldi. Sektörde Eylül ayında üretim, pazar ve ihracatta daralma yaşadı. Otomotiv sektörünün pazar payı Eylül'de yüzde 2.2, üretimi de yüzde 1.3'lük azalma yaşadı. Taşıt üretimi geçen ay yüzde 0.8'lik azalma görürken, pazar payı ise yüzde 6 oranında geriledi.

-YURT ÇALIŞANLARINA GENÇLİK PSİKOLOJİSİ EĞİTİMİ

-Kredi ve Yurtlar Kurumu, Kurum İdari Kurulu toplanırken, öğrencilere doğrudan hizmette bulunan tüm personele gençlik psikolojisi konusunda eğitim verilmesi önerisinde bulunuldu. Önerinin YURTKUR Genel Müdürlüğü tarafından onaylanması halinde tüm yurt personelleri gençlik psikolojisi konusunda hizmet içi eğitim alacak.

-ÖKSÜRÜK VE SOĞUK ALGINLIĞI İLAÇLARI ÖLDÜREBİLİR

-İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, öksürük ve soğuk algınlığı ilaçlarına karşı uyararak ?Bunların tavsiye edilen dozlar aşılmadığında emniyetli oldukları ileri sürülmekle beraber, sık veya yüksek dozlarda kullanıldıklarında yan etki ve ölüm ihtimali de o nispette yüksek oluyor? dedi.

-Prof. Dr. Küçükusta, soğuk algınlığının ilacı olmadığını söyleyerek ?Soğuk algınlığı tedavisinde antibiyotik kullanmak da gereksiz, hatta zararlı. Çünkü virüslere antibiyotiklerin hiçbir etkisi yok. Antibiyotikler, sadece orta kulak iltihabı, sinüzit, bronşit gibi komplikasyonlar için doktor önerisiyle kullanılmalıdır? diye konuştu.

-TÜRKİYE 2009'DA 140 MİLYON DOLARLA TANITILACAK

-Türkiye'nin 2009 yılı tanıtım stratejisine ilişkin hazırlık çalışmalarına başlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Maliye Bakanlığı'na 2009 yılı tanıtma bütçesi olarak 140 milyon dolar teklif götürdü. Bakanlık, bunun yaklaşık 80 milyon dolarını ise reklam kampanyalarına ayıracak.

-Tanıtım bütçesinde belirlenen kalemlerin dışında her yıl "ekstra" harcamaların da olduğuna dikkat çeken Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, ?Örneğin Frankfurt Kitap Fuarı bu yıl bizim bütçemizde görünmüyordu, bizi ilgilendirmeyen bir şey gibi görünüyordu, sonra tanıtma için önemli bir hale gelince biz 10 milyon avro gibi bir harcama yaptık? dedi.

-BİLİNEN ESERLERE FARKLI VE YENİ YAKLAŞIMLAR GETİREN KREMERATA BALTİKA TOPLULUĞU CRR'DE

-Cemal Reşit Rey Salonu, bilinen eserlere farklı ve yeni yaklaşımlar getiren Kremerata Baltika Topluluğu'nu sevenleriyle buluşturacak. 15-16 Ekim'de gerçekleşecek gecede, Igudesman-Joo, Gidon Kremer ve Kremer tarafından kurulan Kremerata Baltika Topluluğu, birçok filmde yer alan müzikleri kendine has tarzıyla seslendirecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber