Pamukbank-Halkbank birleşmesi tamam

Haber Giriş : 17 Kasım 2004 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, "Pamukbank'ı bugün itibariyle Halkbank ile birleştirmiş oluyoruz" dedi. Yılbaşına kadar, Halkbank veya Pamukbank şubelerinden birbirine yakın olan 142 tanesi kapatılacak.

Sayın ve Halkbank Genel Müdürü Hasan Cebeci, Pamukbank'ın devrine ilişkin hukuki sürecin tamamlanmış olması ve Pamukbank şubelerinin Halkbank şubelerine dönüşmesi nedeniyle, Pamukbank Ankara Bölge Müdürlüğü'nde bulunan şubedeki Pamukbank yazılı bez afişi indirdi.

Basın açıklaması yapan Sayın, bugün itibariyle 200 Pamukbank şubesinin Halkbank şubesi olarak hizmet vermeye başlayacağını açıkladı. Halkbank'ın bundan böyle de özellikle KOBİ'lere hizmeti en güzel şekilde yürütmeyi sürdüreceğini anlatan Sayın, birleşme ile 4. sıraya yükselen Halkbank'ın, Pamukbank'tan gelen personel ile daha güzel hizmet vereceğini, esnaf ve sanatkara daha yakın olacağını ifade etti.

Genel Müdür Cebeci de yılbaşına kadar, Halkbank veya Pamukbank şubelerinden birbirine yakın olan 142 tanesinin kapatılacağını, böylelikle 713 olan şube sayısının 571'e ineceğini açıkladı.

Halkbank'ın, birleşme sonucunda 7 bin 400 olan personel sayısının 11 bin 100'e çıkacağını, aktif büyüklükte 6. sıradan 4. sıraya yükseleceğini anlatan Cebeci, mevduat büyüklüğü açısından da 5. sıradan 3. sıraya yükselerek iyi bir sinerji yakalayacaklarını söyledi.

Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber