Bahçeli'den Ak Parti'ye ağır suçlama

Haber Giriş : 14 Ekim 2008 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün'ün, muhalefet partilerine yönelik "Gavur Dağı'ndan, Sivas'tan öteye geçmek lazım" şeklindeki sözlerini eleştirerek, "İktidar partisi adına konuşan bu milletvekilinin, Gavur Dağı ile Sivas ekseninde çizmeye çalıştığı hattın, PKK belgelerinde, Barzani haritalarında, Amerikan raporlarında ve uluslararası ihanet toplantılarında da yer aldığı gerçeğidir" dedi.

Partisinin Grup Toplantısında konuşan Bahçeli, Türkiye'nin, son haftalar içerisinde mutat hale gelmiş bunalımların tırmandığı ve terör eylemlerinin yoğunlaştığı bir dönemin sancılarını yaşadığını söyledi.

Aktütün Karakolu'na yapılan saldırının ardından, Diyarbakır'da meydana gelen terör saldırısında emniyet mensuplarının şehit olmasından dolayı üzüntülerini ifade eden Bahçeli, İstanbul'da üzerinde patlayıcı taşıyan bir teröristin fark edilerek eylem yapmasına fırsat bulamadan yakalanmasının, terör örgütünün kanlı eylemlerini hedef gözetmeksizin tırmandıracağına ilişkin ipucları verdiğini ifade etti.

MHP olarak bu ihanetin son bulması için her türlü desteği vereceklerini kaydeden Bahçeli, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Sınır Ötesine Operasyon yapması için Hükümete izin ve yetki veren tezkerenin beklendiği gibi büyük bir ekseriyetle kabul edildiğini anımsattı.

"Dileğimiz, terörün bir an önce son bulması" diyen Bahçeli, diğer tedbirlerle birlikte operasyon yetkisinin, milletin esenliği ile kardeşliğinin devamı için etkili bir şekilde kullanılmasını beklediklerini söyledi.

"Hesabını verecek olan hükümettir"

Hükümet temsilcisinin; terörle mücadeleyi Türk Silahlı Kuvvetlerine ihale ettiğini ve 'ne istedilerse verdik' anlamına gelen sözler söylediğini belirten Bahçeli, "Bu açıklama, 'Ne yapalım biz Türk Silahlı Kuvvetlerine her desteği veriyoruz ancak onlar terörü bir türlü önleyemiyorlar' demekten başka bir anlam taşımamaktadır. Bu ağır itham, hükümetin sevk ve idaresinde bulunan bir devlet gücünün, onu sevk edecek hükümet erki tarafından sinsi ifadelerle suçlanması, terör kayıplarının bir taraftan teröriste, diğer taraftan Mehmetçiğe fatura edilmesidir. Bu açıklama terörle mücadelede başarısızlığın, şaşkınlığın, siyasal ahlaktan yoksunluğun ve kokuşmuş bir zihniyetin ilk ağızlardan itirafıdır. Bunun başka bir anlamı ve açıklaması yoktur" diye konuştu.

Bahçeli, tezkere metninin altındaki imzanın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğunu; bu imzayla Hükümetin, yetki ve sorumluluğun tamamını üstlendiğini kaydederek, "Verilen yetkinin hükümet tarafından ne derece başarılı yapılıp yapılmadığının hesabını verecek olan da bu konunun muhatabı olan hükümettir. Başarısızlığa bahane ve adres aramak hükümeti vebaldan ve hesap vermekten asla kurtaramayacaktır" dedi.

Gavur Dağı ile Sivas ekseni

Bahçeli, tezkere görüşmeleri sırasında AK Parti adına söz alan Nihat Ergün'ün konuşmasını isim vermeden eleştirdi. Ergün'ün, "Gavur Dağından, Sivas'tan öteye geçmek lazım" şeklindeki sözlerinin, "bölücü propagandanın nerelere kadar ulaşmış olduğunu ve bu düşünce sahibini nasıl teslim aldığını bütün açıklığıyla ortaya koyduğunu" ifade etti.

"Bu zırvaların sahibi olan zat, vatan toprakları üzerinde çizdiği bu hayali hattın doğusunu muhterem milletvekillerine ne maksatla hatırlatma cüretini göstermektedir? Bahsettiği bu sanal hattı, Yüce Meclise açıklamakla hangi coğrafyayı tanımlamak ve neyi kabul ettirmek peşindedir?" diye soran Bahçeli, şu görüşleri savundu:

"Zatın, bu sorulara vereceği namuslu cevap, milletimiz için düşündüğü ve vatanımız için var saydığı ve kabul edemeyeceğimiz geleceğin de işareti olacaktır. Bizim sorguladığımız husus, iktidar partisi adına konuşan bu milletvekilinin, Gavur Dağı ile Sivas ekseninde çizmeye çalıştığı hattın, PKK belgelerinde, Barzani haritalarında, Amerikan raporlarında ve uluslararası ihanet toplantılarında da yer aldığı gerçeğidir. Bu beyanatla birlikte, sözün sahibi ve onu alkışlayan parti mensuplarının görüşleriyle, PKK'nın Türkiye'yi görmek istediği coğrafya arasında tam bir uyum olduğu ortaya çıkmıştır.

Bu beyanatla birlikte, sözün sahibi ve onu alkışlayan parti mensuplarının görüşleriyle, PKK'nın Türkiye'yi görmek istediği coğrafya arasında tam bir uyum olduğu ortaya çıkmıştır. Bugün Başbakan Erdoğan'ın eşbaşkanlığına soyunduğu Büyük Ortadoğu Projesinin karanlık sınırlarına ilişkin dayatmalarının, artık milletvekillerinde bile şekil bulduğu, bu açıklamayla kesinleşmiştir. AKP, PKK ve Barzani aynı çizgide, asırlık Sevr zihniyeti ile bir kez daha buluşmuş ve maalesef bunun için yüce Meclis kürsüsü alet edilmiştir. Ve bize göre böylesi bir kirli zihniyet, en az PKK kadar bölücü, alçak ve ahlaksızdır."

Bahçeli, dosyasından çıkarttığı bir haritayı milletvekillerine göstererek, "O Sayın Milletvekili denen zat, bu haritayı işaret etmektedir. Bu haritayı işaret etmektedir. Burası Gavur Dağı, burası Sivas. Geri kalan ise onlara göre bölünmüş toprak. Kabul etmek mümkün değil" diyerek eleştirdi.

-"Barzani'nin yeni bir tuzağına daha düştü"

Bahçeli, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin, Irak'ın Kuzeyindeki mevcudiyetini Türkiye'ye onaylatmak ve meşru hale gelmek isteyen Mesut Barza'nin yeni bir tuzağına düştüğünü ileri sürerek, "Oyun artık belli olmuştur; terörün beyni Barzani, yönetimi Kandil, destekçisi bölücüler, mihmandarı AKP'dir" dedi.

Bahçeli, bir taraftan dış politikada başarılı adımlar atıldığının söylendiğini, diğer taraftan da bölücü bir televizyon kanalının hala Avrupa'dan yayınını sürdürdüğüne dikkati çekti.

"Aslında ne hükümetin ne de ABD'nin bu bölgeden PKK'yı uzaklaştırmak, etkisizleştirmek gibi bir niyetinin olmadığını anlamak için daha ne kadar beklenecek ve daha kaç şehit verilecektir?" diye soran Bahçeli, "Hükümet, başrolünde Barzani'nin bulunduğu bir küresel oyunun içine tam anlamıyla itilmiştir. Ülkemiz, iki kötüden birini seçmekle karşı karşıya getirilmiştir. Türkiye, ya terör örgütünün sözde Irak'ın kuzeyinden uzaklaştırılması adına Kuzey Irak yönetimini adım adım tanıyarak Irak'ın üçe bölünmesine rıza gösterecek ve kendi koyduğu kırmızı çizgilerini tamamen çiğneyecektir. Ya da Barzani'nin sevk, idare ve korumasındaki PKK terör örgütünün hunhar saldırılarına maruz kalmaya devam edecek ve acılara daha uzun süre katlanacaktır. Hükümetin yıllar süren yanlış adımlarının önümüze getirdiği denklem ve sonu görünmeyen yol haritası budur"dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber