Eğitim-Bir-Sen: Kriz için acil tedbirler alınmalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2008 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Bir-Sen'in 11-12 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen 13. Başkanlar Kurulu toplantısının sonuç bildirgesi açıklandı.

Eğitim-Bir-Sen'den yapılan açıklamaya göre, bildirgede, dünya genelinde travmatik etkileri olan küresel krizin Türkiye'ye yansımasının toplumsal krize dönüşmemesi için acil tedbirler alınması istendi.

Kamu çalışanlarına grev ve toplu sözleşme hakkı verilmesi, memurlara uygulanan siyaset yasağının kaldırılması istenen bildirgede, "Hükümetle memur sendikaları arasında yapılan toplu görüşmelerde mutabakata varılan hususlar için gerekli yasal düzenlemeler yapılarak alınan kararlar hayata geçirilmelidir" denildi.

Terörün, toplumsal barışı hedef aldığı belirtilen bildirgede, "Terör bahane edilerek temel hak ve özgürlükler kısıtlanmamalıdır. Terör olaylarının sona erdirilmesi için palyatif tedbirler yerine terörün kaynağının kurutulmasına yönelik derinlikli çalışmalar yapılmalı, ülkemizdeki tüm antidemokratik yapılanmalar ve çeteler ortadan kaldırılmalıdır" ifadeleri yer aldı.

YÖK'ün kaldırılması, üniversitelerin bilimsel ve idari bakımdan özerk hale getirilmesi istenen bildirgede, "Öğrenci affının kapsamı yüz kızartıcı suçlar ve terör faaliyetleri nedeniyle ilişkisi kesilenler hariç YÖK'ün kuruluş tarihi olan 06 Kasım 1981'den itibaren kaydı silinenleri kapsayacak şekilde belirlenmelidir. Ayrıca af, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini de kapsamalıdır" görüşüne yer verildi.

"Katsayı adaletsizliğine son verilerek meslek liselerinin önündeki engeller kaldırılmalı" denilen bildirgede, eğitim kurumlarındaki mecburi kıyafet uygulamasından vazgeçilmesi isteminde bulunuldu.

Yönetici Atama Yönetmeliği'nin kariyer, liyakat ve sınav esaslı olarak bir an önce çıkarılması ve sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına derhal son verilmesi gerektiği vurgulanan bildirgede, "Mevcut sözleşmeli öğretmenler kadroya geçirilinceye kadar kadrolu öğretmenlerin haklarından yararlandırılmalı" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber