Başbakan Erdoğan'a fahri doktora ünvanı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2008 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fatih Üniversitesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a uluslararası ilişkiler alanındaki çabalarından dolayı fahri doktora ünvanı verdi.

Üniversitenin yeni akademik yılı açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 23 Eylül tarihli senato kararı gereği fahri doktora ünvanı verildi. Fatih Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Melih Vural, Erdoğan'a akademik cübbe giydirdi. Uluslararası fahri doktora ünvanının Erdoğan'a; uluslararası ihtilafların barışçıl yollarla çözümü için giriştiği uzlaştırıcı başarılı teşebbüsleri, medeniyetler arası ittifakın teessüsü için yüklendiği yapıcı rol, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) giriş sürecinde gösterdiği dirayet ve kararlılıktan dolayı verildiği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan'a daha önce de; New York Saint Johns Üniversitesi fahri hukuk doktoru ünvanı, Girne Amerikan Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında fahri doktora ünvanı, Kırım Üniversitesi Mühendislik ve Pedagoji Bölümü fahri doktora ünvanı ve Saraybosna Üniversitesi fahri doktora ünvanı verilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber