Adli Kolluk'ta top hükümette

Haber Giriş : 18 Kasım 2004 06:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'de 17 Aralık'a kadar yeni CMUK tasarısını geçirmeyi hedefleyen Alt Komisyon, Emniyet ve İçişleri Bakanlığı'nın itiraz ettiği maddelerde geri adım atarak tasarıyı yeniden düzenledi. Yeni CMUK'un bazı maddelerine itiraz eden emniyet makamları, Çekincelerini Başbakan Tayyip Erdoğan'a da aktarmıştı. Adalet Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında tartışmaya neden olan Adli Kolluk ise şimdilik rafa kaldırıldı. "İdari bakımdan İçişleri Bakanlığı, görev bakımından Adalet Bakanlığına bağlı özerk bir adli kolluk birimi oluşturulur" ifadesi tasarıdan çıkartıldı. Diğer değişiklikler şöyle:

* KADIN DOKTOR "İSTEĞE" BAĞLI: Tasarı, kadın mağdur, şüpheli ve sanıkların 'olanaklar elverdiği ölçüde' kadın doktorlar tarafından muayene edilmesi zorunluluğu getiriyordu. Kadın doktor zorunluluğu kaldırıldı, "isteğe bağlı" hale geldi.

* DEVLET SIRRINDA İSTİSNA: Devlet sırlarının mahkemelerden gizlenmesinin engellemek için, herkesin mahkemeye bilgi verilmesi mecbur kılınmıştı. Alt Komisyon, devlet sırrı konusunda Cumhurbaşkanı'na istisna getirdi. Cumhurbaşkanı 'devlet sırrı' diyerek mahkemeye bilgi vermeyebilir.

* POLİS ASKERİ BİRLİK ARAYAMAYACAK: Tasarıda CHP'lilerin itiraz ettiği, askeri birliklerin polis tarafından aranması düzenlemesinden de geri adım atıldı. Askeri birliklerde ancak askeri merciler arama yapabilecek.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber