Biri başhekim yardımcısı 7 kişi tutuklandı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Ekim 2008 07:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Operasyonda biri başhekim yardımcısı 7 kişi tutuklandı. Gözaltına alınan AKP milletvekili aday adayı ise savcılıkta serbest kaldı

Eskişehir'de bir devlet hastanesine malzeme alımına fesat karıştırıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyonda, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Vekili Dr. Seraceddin Çom'un da aralarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Çom, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Eskişehir polisi, yaklaşık 5 aydır yürütülen teknik takip sonucu dün operasyon için düğmeye bastı. Savcılığın talimatıyla Ankara'da gözaltına alınan Seraceddin Çom, ifadesi alınmak üzere Eskişehir'e götürüldü.

Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin bazı yöneticileri, medikal firma yetkilileri ve bazı müteahhit firma yetkilileriyle birlikte gözaltına alınanların sayısı 30'a ulaştı.

?İhaleye fesat karıştırmak? ve ?haksız kazanç sağlamak?la suçlanan zanlılardan 13'ü, emniyet sorgularının ardından serbest bırakıldı. 17 kişi de savcılığa sevk edildi. Çom'un da aralarında bulunduğu 3 kişi de, savcılık sorguları sonrası serbest bırakıldı.

Mahkemeye sevk edilen 10 zanlıdan, aralarında Yunus Emre Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Zeynep Gökçek'in de bulunduğu 7 kişi tutuklanarak Eskişehir H Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Bir süre Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü görevinde bulunan Çom, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde istifa ederek AKP'den milletvekili aday adayı olmuştu. Ancak aday olamayan Çom, daha sonra Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Vekilliği görevini üstlenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber