BDDK personeli promosyon zengini

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 17 Ekim 2008 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maaşlarını İş Bankası'ndan alan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu personeline, 3 yıl için maaş artı 400 YTL promosyon dağıtıldı 800 kadar personel 400 YTL'yi peşin aldı, kalanı 6 taksitte ödenecek.

Son dönemlerde çokça tartışılan ve yargıya bile taşınan banka promosyonlarında piyango, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) vurdu. Bugüne kadar ödenen en yüksek promosyonu alan BDDK çalışanlarına, önemli bir katkı sağlandı. Bankalar bir süredir maaşlarını ödedikleri kamu kuruluşlarına promosyon adı altında bir ödeme yapıyordu. Geçtiğimiz dönemlerde bu promosyonlar bazı kuruluşlarda maksadının dışında kullanılmıştı. Birçok yönetici için promosyonlarla makam aracı aldıkları, odalarını yeniden döşedikleri yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Daha sonra çalışanlar konuyu yargıya taşımışlar ve paraların çalışanlara verilmesi gerektiğini gündeme getirmişlerdi. Maliye Bakanlığı da bu konuda bir çalışma başlatarak promosyon paralarının çalışanlara dağıtılmasını istemişti. Ardından bankaların verdiği maddi promosyonlar çalışanlara dağıtıldı. İşlemden BDDK personeli de yararlandı. Edinilen bilgiye göre; İş Bankası maaşlarını kendisinden alan BDDK çalışanları için 3 yıllık bir promosyon öngördü.

1 MAAŞ + EKSTRA 400 YTL

Her bir çalışan ortalama bir aylık maaşı ile birlikte 400 YTL promosyon almaya hak kazandı. BDDK'da maaşların bin 800 YTL ile 5 bin YTL arasında değiştiği belirtiliyor. Çalışanlara maaşları haricinde ödenecek 400 YTL'nin hesaplara yattığı belirtiliyor. Kalan promosyon ise 6 taksitte hesaplara yatacak. BDDK'da yaklaşık 800 kişi çalışıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber