Öğrenciler rektörlük kapısına dayandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2008 17:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Ege Üniversitesi'nde bir grup öğrenci, rektörlük binası önüne gelerek bir grup öğrencinin dün saldırısına uğradıkları gerekçesiyle yetkililerden tedbir alınmasını istedi.

Ege Üniversitesi kampüsü içerisinde iki grup öğrenci arasında kavga çıkmıştı. Üniversite içerisinde bilinçli olarak gerginlik oluşturulduğunu belirten öğrenciler, tatsız olaylar yaşanmadan yetkililerin önlem almasını istedi. Rektörlük önüne gelen öğrenciler burada sloganlar atarak rektörle görüşmek istedi. Öğrencilerin bu talepleri karşısında özel güvenlik görevlileri grubun tamamını rektörlük içerisine alamayacaklarını belirtti. Rektörlük giriş kapılarını kapatan güvenlik görevlileri, öğrencilerin

aralarından seçtikleri 3 öğrenciyi yetkililerle görüştürmek üzere içeri aldı. Görüşme sonunda dışarıya çıkan EÜ Eczacılık Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Süleyman Ürper, "Edebiyat Fakültesi önünde çimlerde otururken bir grubun taşlı sopalı saldırısına uğradık. Grubun arasında bazı provokatörler vardı. Biz bugün rektörlüğe gelerek bu sıkıntımızı iletmek istedik. Rektör yurt dışında olduğu için yardımcılarından oluşan bir grup yetkili bizi dinleyerek soruna çözüm bulacaklarını bildirdi" dedi.

Öğrenciler daha sonra alkışlar eşliğinde rektörlük önünden kampüse kadar yürüyerek olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber