Eğitim-Sen'den partilere ziyaret

Haber Giriş : 18 Kasım 2004 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, "Biz haklıyız, Eğitim- Sen'i kapattırmayacağız" dedi.

Dinçer, Parlamento'da, önce CHP, ardından da AK Parti grubunu ziyaret etti. CHP grubunda Grup Başkanvekili Ali Topuz ve eğitimci ve hukukçu miletvekilleriyle biraraya gelen Dinçer, yaptığı konuşmada, eğitime 2005 yılı bütçesinden ayrılan payın arttırılmasını istedi. "Öğretmenler sefalet içinde yaşamaktadır, mesleğine küstürülmüştür" diyen Dinçer, öğretmenlerin bir gelecek sorumluluğu taşıdığını belirterek, bütün bu olumsuzluklardan kurtarılması gerekliliğinin altını çizdi. Hükümetin eğitime karşı duyarsızlığından dolayı CHP'ye şikayet eden Dinçer, "Öğretmenler 2005'i de hükümetin verdiği sefalet ücretiyle geçirmek zorunda kalacak" ifadelerini kullandı.

Eğitimde son sürat bir kadrolaşma yaşandığına dikkat çeken Dinçer, 2 yıl içinde okul müdürlerinin de içinde bulunduğu binlerce insanın partizanca kadrolaşmaya kurban edilidğini ve bunun tehlikeli boyatlara ulaştığını kaydetti.

Dinçer, şu anda Türk Milli Eğitimi'nin 120 bin öğretmen kadrosuna ihtiyaç bulunduğunu, 2005 yılında en azından 60 bin öğretmenlik bir kadro açılmasını da istedi.

Dinçer, Eğitim-Sen'in kapatma davasına da değindi. Yargıtay'ın yerel mahkemenin kararını bozmasının ardından yerel mahkemede davanın yeniden ele alınacağını hatırlatan Dinçer, 17 Aralık öncesi Eğitim-Sen'in kapatma davasının Türkiye-AB ilişkilerinde yeni bir 'krizin' habercisi olduğuna dikkat çekti. Kendi branşlarındaki bütün uluslararası kuruluşlara 'acil eylem' çağrısı yaptıklarını ifade eden Dinçer, "Haklıyız. Eğitim-Sen'i kapattırmayacağız" diye konuştu. Dinçer, açıklamalarında eğitimde, ders olarak okutmak ve materyaller de dahil, bütün kadın-erkek eşitsizliğinin giderilmesi için yeni bir kampanya başlattıklarının altını da çizdi.

Ardından konuşan CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, hükümetin eğitimi laiklik dışına çıkarmaya çalıştığını ve yoğun bir eğitim kadrolaşması içinde olduğunu ifade etti. Hükümetin iktidar oludğu günden bu yana özellikle eğitimde yaptığı uygulamalarılyla güven unsurunu ortadan kaldırdığını ve güvensizliği körüklediğini belirterek, Türk eğitim sisteminin Atatürk'ün kurduğu gibi laik ve demokratik olduğunu belirtti. Eğitimin laiklikten uzaklaştırılamayacağının altını çizen Topuz, bazı siyasal islamcıların eğitimin önündeki milli kelimesinden 'dini' anlam çıkardığını vurguladı. Topuz, eğitimde laikliğin sürmesi için gerekle her türlü çabayı göstereceklerini de kaydetti.

Eğitim-Sen Genel Başkanı CHP'nin ardından AK Parti grubunu ziyaret etti. Ancak basın Kapusuz-Dinçer görüşmesine alınmadı. Dinçer, her iki parti grup başkanvekillerine eğitimin sorunları ve eğitimcilerin maddi zorlukları ile ilgili bir de rapor verdi.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber