BES: Rektörlerin öğrenci affına karşı çıkması doğru değil

Haber Giriş : 22 Ekim 2008 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, Bugün TBMM'de görüşülecek olan öğrenci affının, toplumsal huzur ve barışa da büyük katkıları olacağını belirterek, ?Çeşitli mazeretler öne sürerek affa karşı çıkmayı bir türlü anlayamıyorum. Üniversitelerimizin şikayetlenmek yerine, YÖK ve hükümetle koordineli şekilde gerekli hazırlıkları ve önlemleri bir an önce alması gerekmektedir? dedi.

-Avcı, affın 1995 yılı ve sonrasını kapsamasının ise yeterli olmadığını, ihtiyaca cevap vermeyeceğini savundu.

? Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Bugün TBMM'de görüşülecek olan öğrenci affının, toplumsal huzur ve barışa da büyük katkıları olacağını belirterek, ?Çeşitli mazeretler öne sürerek affa karşı çıkmayı bir türlü anlayamıyorum. Üniversitelerimizin şikayetlenmek yerine, YÖK ve hükümetle koordineli şekilde gerekli hazırlıkları ve önlemleri bir an önce alması gerekmektedir? dedi.

BES Genel Başkanı Gürkan Avcı, Milli Eğitim Komisyonu'nda kapsamı genişletilerek kabul edilen öğrenci affı tasarısının bugün TBMM'de görüşüleceğini kaydederek, konu ile ilgili TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Mehmet Sağlam ile görüştüklerini açıkladı. Avcı, ?Öğrenci Affı tasarısının 1990 tarihinden itibaren her ne sebeple olursa olsun üniversiteyle ilişiği kesilenleri kapsaması ve 1980 sonrası çıkarılan aflardan bir defadan fazla yararlanmayanlara da af getirir nitelikte olması yönünde Komisyon Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam'a ilettik? dedi. Avcı, aksi halde adayların üçte birine yakın bölümünün bu aftan faydalanamayacağının da altını çizdi.

-?AFFIN 1995 YILI VE SONRASINI KAPSAMASI İHTİYACA CEVAP VERMEZ?-

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Avcı, öğrenci affının, tasarıdaki gibi sadece 1995 yılı ve sonrasını kapsaması durumunda ihtiyaca cevap veremeyeceğini ve rahatsızlıkların devam edeceğini savunarak, ?BES olarak eğitimin temel haklardan biri olduğuna ve hiçbir şekilde bu haktan bireylerin mahrum bırakılmaması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu başta olmak üzere, siyasi parti temsilcileriyle görüşmeler yaparak lobi faaliyeti yürüteceğiz? dedi.

Eğitimle alakalı her türlü affı desteklediklerini ifade eden Avcı, eğitimlerini tamamlamak isteyen gençleri affetmeyi ise ?Türkiye Cumhuriyeti devleti? için bir vecibe olarak gördüğünün altını çizdi.

-?ÖĞRENCİ AFFI OY İÇİN OLMAMALI?-

Öğrenci affının yaklaşan yerel seçimlerde oy almak amacıyla yapıldığına dair eleştirilere de değinen Avcı, affın oy için değil, okuldan atılmış ve her hangi bir nedenle üniversiteyle ilişiği kesilmiş gençlerin istek ve arzuları doğrultusunda, yaşanan mağduriyetin giderilmesi, amacıyla yapılması gerektiğini kaydetti. Avcı, bu amaçla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın affın gerek süre, gerekse kapsam ve nitelik açısından geniş tutulmasını sağlaması gerektiğini söyledi.

Avcı, öğrenci affına yönelik bazı kesimlerin ?türban affı? nitelemesinde bulunduğunu anımsatarak, BES olarak isteklerinin okumak isteyen tüm gençlerin önünün açılması olduğunu ifade etti.

-?REKTÖRLERİN AFFA KARŞI ÇIKMASI DOĞRU DEĞİL?-

Affa girecek olanların katil ve çocuk tacizcileri olmadığına işaret eden Avcı, af isteyen gençlerin eğitim görmek isteyen, öğrenimini tamamlamak isteyen insanlar olduğunun altını çizerek şunları kaydetti:

?Bazı rektör ve üniversite temsilcilerinin affa karşı çıkışlarının gerekçesi olarak, üniversitelerin gerek kadro gerekse fiziksel alt yapı olarak af sonucunda oluşacak yoğunluğu kaldıramayacağı yönündeki değerlendirmelerini makul bir gerekçe olarak görmek mümkün değildir. Çeşitli mazeretler öne sürerek affa karşı çıkmayı bir türlü anlayamıyorum.

Af bekleyen gençlerimizi işsiz, amaçsız sokağa saldığımızda, bu gençler ülke için bir kayıp ve büyük bir kabus haline dönüşecektir. Bu nedenle,üniversitelerimizin şikayetlenmek yerine, YÖK ve hükümetle koordineli şekilde gerekli hazırlıkları ve önlemleri biran önce alması gerekmektedir? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber