Emniyet Genel Müdürlüğü, müsteşarlığa dönüştürülüyor

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 23 Ekim 2008 00:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Teröre karşı yeni yapılanma

Milli Güvenlik Kurulu'nun terörle mücadelede kurumlar arası koordinasyonu sağlamak üzere aldığı yeni yapılanma kararının ayrıntıları belli oldu.

ANKARA - Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğü müsteşarlığa dönüştürülecek.

Başbakanlıkta yapılan terör zirvesinde ve dün yapılan MGK toplantısında terörle mücadelenin daha etkin yürütülmesi için koordinasyonun sağlanması için yeni yapılanmaya gidilmesi kararı alınmıştı.

Bu noktada yapılan çalışmalarda son aşamaya geldi ve bir taslak hazırlandı. Buna göre;

Terör sorunun çözümünde İçişleri Bakanlığının ağırlığı artırılıyor. İçişleri Bakanı'nın aynı zamanda başbakan yardımcısı olması planlanıyor.

İç Güvenlik Genel Sekreterliği ve buna bağlı olarak görev yapacak İç Güvenlik Yüksek Kurulu oluşturuluyor. Kurul'da güvenlik birimleri ile ilgili bakanlıkların üst düzey görevlileri yer alacak. Kurulun başında terörle mücadelede deneyimli sivil bir isim bulunacak.

İç Güvenlik Yüksek Kurulu'nun eşgüdüm, koordinasyon, strateji geliştirme, bilgilendirme ve denetleme birimleri olacak.

Emniyet Genel Müdürlüğünün müsteşarlığa dönüştürülmesi, sınır güvenliğinin sağlanması için de ayrı bir müsteşarlık kurulması planlanıyor.

Terörle ilgili istihbaratlar İç Güvenlik Genel Sekreterliği'nde oluşturulacak havuzda toplanacak. Genel sekreterlik, PKK'ya katılımları önleyecek, terör örgütünü yanlızlaştıracak, halkı mücadeleye ortak edecek çalışmalar da yapacak.

Yeni yapılanma ile terörle mücadelede halka karşı sorumlu, denetlenebilir, hesap verebilir bir model oluşturulması planlanıyor.

Terör örgütünde Irak, Suriye, İran ve Avrupa kökenli militanlar ağırlıkta olduğu için Ortadoğu ülkeleri ile bazı Avrupa başkentlerindeki elçiliklerde İç Güvenlik Genel Sekreterliğinin temsilcisi bulunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber