23 Ekim 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 23 Ekim 2008 08:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERGENEKON DAVASI'NIN 2. DURUŞMASI BAŞLIYOR

-46'sı tutuklu, 86 sanığın yargılandığı Ergenekon davasında ikinci duruşma Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki adliyede yapılıyor. (Saat: 10.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL İSTANBUL'DA

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, The Marmara Oteli'nde düzenlenecek olan İslam Konferansı Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi toplantısına katılıyor. (Saat: 9.27)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sırasıyla Suudi Arabistan Sanayi ve Ticaret Bakanı Abdullah Bin Ahmad Zaynal Ali Rıza ve beraberindeki heyeti, Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanı Rachid Mohammed ve beraberindeki heyeti ve Irak İslam Yüksek Konseyi Fiili Lideri Ammar El Hekim ile beraberindeki heyeti Swiss Otel'de kabul ediyor. (Saat: 17.00/18.00/19.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN BASIN TOPLANTISI

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Merkez Bina'da yapılacak olan Girişimci Bilgi Sistemi konulu bir basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 13.30)

-ERDOĞAN ETÜ'DE

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin 2008-2009 akademik yılının başlaması nedeniyle düzenlenecek törene katılıyor. (Saat: 11.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KABULLERİ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sırasıyla Irak İslami Yüksek Konseyi Fiili Başkanı Ammar El Hekim, Yargıtay Başkan Vekili Osman Şirin ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul ediyor. (Saat: 15.00/16.00/16.30)

-UNAKITAN, 2009 BÜTÇESİNİ KOMİSYONA SUNUYOR

-Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 2009 Mali Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Yasa Tasarısını TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunuyor. (Saat: 11.00)

-TBMM GENEL KURULU

-Meclis Genel Kurulu'nda Serbest Bölgeler ve Gümrük Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı görüşülüyor. (Saat: 11.00)

-MECLİS KOMİSYONLARI

-Dışişleri Komisyonu'nda Türkiye ile Avusturya arasında gelir üzerinden alınan vergilerde çifte vergilendirmenin önlenmesine dair anlaşma görüşülüyor.

-KİT Komisyonu'nda TÜRKSAT Uydu Haberleşme ve İşletme A.Ş'nin hesapları görüşülüyor. (Saat: 10.30/10.30)

-DTP'Lİ TUNCEL'İN BASIN TOPLANTISI

-DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, TBMM'de basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 12.00)

-BAKAN GÖNÜL HIRVATİSTAN SAVUNMA BAKANI VUKELİÇ GÖRÜŞMESİ

-Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Hırvatistan Savunma Bakanı Branko Vukeliç ile bir araya geliyor. (Saat: 9.50)

-9. CUMHURBAŞKANI DEMİREL SLOVAKYA BÜYÜKELÇİLİĞİ TOPLANTISINDA

-9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Slovakya Büyükelçiliği'nin Bilkent Üniversitesi'nde düzenleyeceği ?Prague Spring: Democracy Deprived? konulu toplantısına katılıyor. (Saat: 9.40)

-BAKAN ÇELİK ÖZEL HASTANE TEMSİLCİLERİ İLE BİRARAYA GELECEK

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Özel Hastane Dal ve Branş Merkezlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu ile branş sözleşmesine yönelik taleplerini değerlendirmek üzere, Özel Hastane Dal ve Branş Merkezleri temsilcileri ile SGK Başkanlık binasında bir araya geliyor. (Saat: 11.00)

-DANIŞTAY'IN YENİ BAŞSAVCISI ÇİMEN'İN BASIN TOPLANTISI

-Danıştay Başsavcılığı için yapılan seçimler sonucunda görevi Tansel Çölaşan'dan devralacak olan Yılman Çimen, yeni görevi ile ilgili olarak basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 10.00)

-PTT'NİN KURULUŞUNUN 168. YILI

-Posta ve Telgraf Teşkilatı'nın kuruluşun 168. yılı nedeniyle Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla PTT Genel Merkezi'nde tören düzenleniyor. (Saat: 10.00)

-CHP'Lİ SEVİGEN: ?İŞKENCEYİ GİZLEMEYE ÇALIŞIYORLAR?

-CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, gözaltında öldürülen Engin Çeber'li ilgili olarak hükümetin tavrını eleştirdi ve İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan soruşturmanın da işkence olayını karartmaya yönelik olduğunu öne sürdü.

-ÖZEL SEKTÖR KUR RİSKİ KISKACINDA

-Küresel mali sistemdeki kriz giderek kasırgaya dönüşürken, Türkiye'nin tamamına yakını özel sektöre ait kısa vadeli dış borç stokunun, Ağustos sonunda 56 milyar dolar olduğu açıklandı. Kurlardaki hızlı yükseliş kısa vadeli dış borç nedeniyle yüklenilen kur riskini aşırı büyütürken, kriz nedeniyle ortaya çıkan dış kaynak sıkıntısı borçların çevrilebilmesini tehlikeye düşürdü.

-Ocak-Ağustos döneminde net 14.3 milyar dolar artan kısa vadeli dış borcun 24.9 milyar doları bankalara, 29.1 milyar doları şirketler kesimine ait bulunuyor.

-Kısa vadeli dış borç stoku AKP'nin iktidara geldiği 2002 sonundan bu yana yüzde 241.2 oranında 39.6 milyar dolar büyüdü.

-YAZICIOĞLU'NDAN PKK'YA KARŞI ?UYDU? ÖNERİSİ

-BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, terör konusunda Amerika ile Türkiye arasındaki istihbarat paylaşımının sağlıklı olmadığını vurguladı ve Türkiye'nin acilen bir uydu kiralayarak, PKK'nın tüm faaliyetlerini takip etmesi gerektiğini söyledi. Hükümetin PKK terörüne karşı izlediği politikaları eleştiren Yazıcıoğlu, ?Hükümetin kuşdili ile konuşmaktan vazgeçmesi gerekiyor? diye konuştu.

-Yazıcıoğlu, ?Barzani ve Amerika'ya güvenerek terörle mücadele etmek mümkün değil. Türkiye'nin güneyinde konuşlandırılan çekiç güç, PKK'yı kanatlarının altına aldı. Irak'ın kuzeyinde kullanılabilecek yapay bir aşiret devleti kurdurtmaya çalıştı. PKK, Amerika'nın himayesinde büyüyen bir hareket. İkiyüzlülük karşısında bugün onlarla neyin stratejik işbirliğini yapacağız?? dedi.

-CHP ÇANKAYA'DA ?KAN DEĞİŞİKLİĞİNE? GİDİYOR

-CHP'nin yerel seçimlerde en iddialı olduğu ilçelerden Çankaya'da, son dakikaya kadar ciddi bir mücadele yaşanması bekleniyor. Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ı tekrar aday göstermeyi düşünmeyen yönetim, kalesini AKP'ye kaptırmamanın hesaplarını yapıyor. Parti yönetimi, ciddi bir kan değişikliği için düğmeye bastı.

-CHP kulislerinde Çankaya için, Parti Meclisi Üyesi Levent Gök, Ürgüp eski Belediye Başkanı Bekir Ödemiş, Türk Mühendisleri Birliği Derneği Başkanı Bülent Gürsoy ve Alevi Araştırmaları Merkezi Başkanı Ali Yıldırım'ın isimleri konuşulmaya başlandı.

-ÖĞRENCİYE PLAKET VERMEK MEB'DE SORUN OLDU

-Milli Eğitim Bakanlığı, sınıf ve okullar arası turnuvalarda başarılı olan öğrencilere şilt, plaket yada hediye verilmesi konusunda tereddüde düştü. Olaya el koyan Başbakanlık Ekonomik ve Mali İşler Başkanlığı Müsteşar Yardımcısı Seyfullah Hacımüftüoğlu, ?plaket verilmesin sakınca yoktur? diyerek olaya nokta koydu.

-DİKMEN VADİSİ'NDEKİ YIKIM KARARINA YARGI "DUR" DEDİ

-Dikmen Vadisi'nde uygulanacak kentsel dönüşüm projesi kapsamında Dikmen Vadililere yaz aylarında gönderilen yıkım tebligatlarına karşı açılan davalar sürerken, Ankara 6. İdare Mahkemesi bir yıkım işlemi hakkında iptal kararı verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber