Mahkeme heyeti ilk olarak müdahillik taleplerini karara bağlayacak

Haber Giriş : 23 Ekim 2008 10:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERGENEKON SANIKLARI DURUŞMA SALONUNDA

SİLİVRİ ? Ergenekon duruşmasının başlamasına dakikalar kaldı. Silivri Cezaevi'nde yapılacak duruşma için sanıklar duruşma salonuna alındı. Duruşma salonunda şu an sanıklar ve CHP Milletvekili Şahin Mengü bulunuyor. Mengü izleyici koltuğunda yerini ilk alan kişi oldu. Mahkeme Başkanı ve üyelerinin gelmesinin ardından sanık vekilleri ve gazeteciler de salona alınacak. (ANKA)

MAHKEME HEYETİ İLK OLARAK MÜDAHİLLİK TALEPLERİNİ KARARA BAĞLAYACAK.

-Ergenekon davasının ikinci duruşmasında yapılacak kimlik tespitinden sonra 2455 sayfalık iddianamenin satır satır okunup okunmamasına karar verilecek.

Yasemin Güneri bildiriyor- Ergenekon davasının saat 10.30'da başlaması beklenen ikinci duruşmasında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti ilk olarak müdahillik taleplerini karara bağlayacak.

Bu müdahillik talepleri arasında Cumhuriyet Vakfı Hukukcular Derneği, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, Çağdaş Hukukcular Derneği, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Milletvekilleri Akın Birdal, Sabahat Tuncer ve öldürülen Gazeteci- Yazar Musa Arter'in oğlu, Mardin eski Miletvekili Mehmet Sincar'ın eşinin isteği bulunuyor.

Mahkeme aynı zamanda, sanık avukatların talep ettiği görevsizlik ve yetkisizlik kararı alınması yönündeki talepleri de karara bağlayacak. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi önceki gün redd-i mahkeme ve redd-i hakim talebini kabul etmemişti.

-KİMLİK TESPİTİ-

Mahkeme bu telepleri karara bağladıktan sonra, sanıkların kimlik tespitine başlayacak. Kimlik tespitinin ardından Ceza Muhakemeleri Usul Kanununa göre 2455 sayfalık iddianamenin aynen satır satır okunup okunmayacağına karar verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber