Mahkeme başkanı Cumhuriyet gazetesi ve Şebnem Fincancı'nın müdahillik taleplerini kabul etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2008 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERGENEKON DAVASI

- CUMHURİYET GAZETESİ VE ŞEBNEM KORUR FİNCANCI'NIN MÜDAHİLLİK TALEPLERİNİ KABUL EDEN MAHKEME BAŞKANI, DTP MİLLETVEKİLLERİ BAŞTA OLMAK ÜZERE DİĞER MÜDAHİLLİK TALEPLERİNİ REDDETTİ

YUSUF MELİKOĞLU

Ergenekon duruşması devam ederken, mahkeme heyeti Cumhuriyet Gazetesi ve Şebnem Korur Fincancı'nın müdahillik taleplerini kabul etti.

Mahkeme başkanı Köksal Şengün, DTP milletvekilleri başta olmak üzere diğer müdahillik taleplerini ise suçtan zarar görmedikleri gerekçesiyle reddetti.

Şengün reddi hakim talebine ilişkin görüşünü açıklamak üzereyken başta tutuklu sanıklardan Kemal Kerinçsiz ve avukatları olmak üzere bazı avukatlar başkanın sözünü bölerek, kararı okumasını engellemek istedi. Avukatlar, henüz iddianamenin kabul kararının okunmadığından reddi hakim talebine ilişkin mahkemenin karar veremeyeceğini ve bu konuda kendi taleplerinin de olacağını belirterek, mahkemeden o konuda karar vermemesini talep etti.

Oturduğu yerden bağırarak konuşan tutuklu sanık Kemal Kerinçsiz, "Topluca reddi açıklamayınız. Daha iddianamenin kabul kararı okunmadı. Yaptığınız işlemler yokluk hükmündedir. İddianame savcıları soruşturma aşamasında hiçbir usulü uygulamadılar. Bari siz bunu yapmayın. Bu konuda karar vermeyin. Bizi dinleyin" dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı Köksal Şengün ara karar okunurken bazı avukatlar ve Kerinçsiz'in müdahalede bulunduğunu, bu konuda yetki talebinde bulunduklarını tutanağa geçirdi.

Daha sonra başkan Şengün, Kemal Kerinçsiz ve talepte bulunan diğer avukatlara söz verilmek üzere ara kararın açıklanmadığını tutanağa geçirdi.

Öte yandan, İşçi Partisi yönünden dosyanın ayrılmasını ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilerek partinin Anayasa Mahkemesi'nde yargılanma istemi de reddedildi. Şengün, Anayasa Mahkemesi'nin partileri mal edinme ve kapatmaya ilişkin yargıladığını belirterek, bu konudaki talebin reddedildiğini duyurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber