Tunceli'de Başbakan gerilimi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Ekim 2008 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DTP yönetimindeki Tunceli Belediyesi, Erdoğan'ın kente gelişi nedeniyle asılan ?hoş geldiniz' pankartlarını izinsiz olduğu gerekçesiyle indirdi. Kentteki polis kontrol noktasına teröristler saldırdı

İtfaiye ekipleri, kentteki afişleri tek tek indirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün bazı açılışlar için gideceği Tunceli'de ziyaret öncesi tansiyon yükseldi. Tunceli halkı adına Başbakan'a teşekkür edilen pankartlar izinsiz olarak asıldığı gerekçesiyle DTP yönetimindeki belediye tarafından indirildi. Belediye Başkanı DTP'li Songül Erol Abdil, Erdoğan'ı karşılamaya gitmeyeceğini belirtirken DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis de Tunceli'de yaşayan vatandaşların Başbakan'ı istemediğini, AKP ve Erdoğan'ın ise kör ve sağırları oynadığını iddia etti.

?Bir kuruma ait değil'

Tunceli'de bugün partisinin merkez ilçe kongresine katılacak olan Erdoğan'ın Mamiki Köprüsü, Fen Lisesi ve Ağız Diş Sağlığı merkezlerinin toplu açılışlarını yapacağı belirtildi. Kentin ana caddelerine de ?Sayın Başbakanımız Nazimiye Sağlık Ocağı için teşekkür ederiz. Nazimiye halkı?, ?Sayın Başbakanımız Tunceli Fen Lisesi için teşekkür ederiz. Tunceli halkı? yazılı pankartlar asıldı.

Abdil, pankartların herhangi bir kurum ya da partiye ait olmadığı ve belediyeden izin alınmadan asıldığı gerekçesiyle itfaiye ekiplerine indirtti. Abdil, Erdoğan'ın ziyareti nedeniyle Halis ve bazı sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen ortak basın toplantısında da ?Halk adına bazı imzasız afişler asılmıştır. Afişler halkımız arasında büyük tepkilere neden olmuştu. Halktan gelen tepkiler üzerine biz de o pankartları kaldırdık? dedi. Belediye yetkilileri de afişlerden vatandaşların haberinin olmadığını ifade etti.

Halis de Türkiye'nin hassas bir süreçten geçtiğini ancak süreci yakıcı kılan sorunlara karşı AKP ve Başbakan'ın körler ve sağırlar diyaloğu içinde olduğunu savundu.

?Koşullar ağırlaştı'

Topraklarına gelen her insanı, kim olursa olsun kabul eden, misafirperverliği ile bilinen bölge insanının bir Başbakanı kendi ilinde istememesinin defalarca düşünülmesi gerektiğini belirten Halis şöyle devam etti:

?Dersim halkı AKP'yi ve Başbakanı neden istemiyor? Her şeyden önce AKP'nin, dolayısıyla Erdoğan'ın Kürt sorununa yaklaşımı bölgemizde yaşamı çekilmez kılan koşulları daha da artırmıştır. Yalnız bölgemizde değil, Türkiye'nin çeşitli illerinde de Kürtlerin yaşamı güvenceden yoksun bir tehdit altındadır. Süreç benzeri gelişmelere açıktır.?

Abdullah Öcalan'a ?sayın? diyerek baskılar yapıldığını da öne süren Halis, ?Son yaşananlar kabul edelim ya da etmeyelim barışa giden yolun sayın Öcalan üzerinden açılabileceğini bir daha ortaya çıkarmıştır. İşte tüm bunlardandır ki Başbakan'ın gelişini kabul etmek istemeyen Dersim insanı, inanç ve duygularını dışa vuracaktır? diye konuştu. DTP'li Abdil de Başbakan'ı karşılamaya gitmeyeceğini belirterek ?Neden gitmeyeceğimi sayın milletvekilimiz açıkladı? dedi.

Teröristlerden taciz ateşi

Bu arada Esentepe Mahallesi'ndeki Özel Harekat Timleri'nin görev yaptığı polis noktasına teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada 2 PKK'lı yaralandı. Türk Telekom müdürlüğünün bahçesine bırakılan şüpheli paketten el yapımı bir bomba çıktı. Bomba, uzman ekipler tarafından imha edildi. Tunceli-Ovacık Karayolu'nun 10'ncu kilometresinde de, şiddetli bir patlamanın yaşandığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber