Burada eğitim mide kaldırmaz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2008 17:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Şemdinli'de mide bulandıran görüntü. Liseli öğrencilerin eğitim gördüğü binadaki tuvaletler tam bir rezalet..

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesindeki belediye binasında eğitim alan liseli öğrenciler, yeni bina yapımının kısa sürede tamamlanmasını istedi.

İçinde Belediye Başkanlığının da bulunduğu üç katlı binanın birinci ve üçüncü katlarında oluşturulan 5 derslikte eğitim öğretim gören Derecik Lisesi öğrencileri, binanın fiziki koşullarının eğitim açısından yetersiz olduğunu, bunun yanı sıra öğretmen açığından dolayı çok sayıda arkadaşlarının devamsızlık yaptığını belirterek, duruma tepki gösterdi.

ERKEKLER İLE AYNI TUVALETİ KULLANIYORLAR

Erkek arkadaşlarıyla aynı tuvalet ve lavaboyu kullanmanın sıkıntısını yaşadıklarını, ayrıca tuvalet ve lavaboların temiz olmadığını ifade eden kız öğrenciler de en kısa zamanda sorunun çözüme kavuşturulmasını istedi.

Öte yandan, Gelişen ile Yeşilova bölgesindeki köylerde yaşayan ve Derecik Lisesinde eğitim gören bazı öğrenciler de barınma sorunu nedeniyle eğitime ara verdi.

PİSLİK İÇİNDE

Önceki yıllarda beldedeki Yatılı İlköğretim Bölge Okuluna ait pansiyonda eğitim gören öğrenciler, bu yıl pansiyona alınmadı.

Gelişen köyünde yaşayan Lezgin Duran, köylerinin beldeye uzak mesafede bulunması nedeniyle önceki yıllarda Yatılı İlköğretim Bölge Okulunun yatakhanesinde barındıklarını ifade ederek, bu yıl barınma sorunu nedeniyle okula devam edemediklerini söyledi.

Şemdinli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise branş öğretmen sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, yeni eğitim öğretim döneminde beldeye atanan bazı öğretmenlerin kısa süre sonra ayrıldığını bildirdi.

Eğitimin belediye binasında verilmesinden dolayı bazı sıkıntıların yaşandığını anlatan yetkililer, yeni binanın yapımının tamamlanmasıyla bu sorunların büyük bölümünün çözüleceğini ifade ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber