7. 'Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı' Hatay'da...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2008 17:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "7. Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı"na katılmak üzere geldiği Hatay'da, bir hayırsever tarafından yaptırılan Yüksel-Kemal Behzatoğlu Anadolu Lisesi'ni hizmete açtı.

Antakya'ya bağlı Çekmece beldesinde yaptırılan 32 derslikli okulun açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanı sıra AK Parti Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin, Hatay Valisi Nusret Miroğlu, Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu, hayırsever Kemal Behzatoğlu ile ailesi ve öğrenciler katıldı.

Bakan Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı olarak bugün Hatay'a taşındıklarını belirterek, "Hatay'a her gelişimde büyük bir gelişme görüyorum. Bugün 81 ilin milli eğitim müdürleri ile toplantıyı, İstanbul'da değil, Ankara'da değil, Hatay'da yapıyoruz. Burada eğitimin röntgenini çekiyoruz. Hatay'a gelerek bu değerlendirme toplantısını yapmaktan mutluluk duyuyorum" dedi.

İlk ve ortaöğretimde 15 milyon öğrencinin bulunduğunu belirten Çelik, "Biz genç nüfusu büyük olan bir ülkeyiz. Bizim Hollanda ve Belçika düzeyinde milli eğitime para ayırabilmemiz için Milli Eğitim Bakanlığımızın bütçesinin asgari 210 katrilyon olması lazım. Bizim bu seneki bütçemiz ise 27 katrilyon. Tabii ki gelirimiz arttıkça, milli gelirimiz arttıkça bunlar sizlere yansıyacaktır. Türkiye'de eğitimi bir seferberlik anlayışı ile, devletin imkanlarını, özel sektörün imkanlarını ve sivil toplum

örgütlerinin imkanlarını bir araya getirerek biz yapmak zorundayız. Aksi takdirde biz rekabet etme durumunda olduğumuz kalkınmış ve çağdaş dünya ülkeleri ile rekabet edemeyiz. Bundan dolayı Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası başlattık" diye konuştu.

Vali Miroğlu da, Hatay'ın bin 300 derslik açığının bulunduğunu belirterek, "Hayırseverlerimizin ilimizde eğitime olan katkıları yüzde 20. Şu anda ilimizde bin 300 adet derslik açığımız var. Bu açığı Bakanlığımızın ve hayırseverlerimizin desteği ile en kısa zamanda tamamlayıp, sonra da eğitim kalitesini daha da artırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Hayırsever Kemal Behzatoğlu ve eşi Yüksel Behzatoğlu'na teşekkür belgesi veren Bakan Çelik, daha sonra Yüksel-Kemal Behzatoğlu Anadolu Lisesi'ni hizmete açtı. Okul içindeki sınıfları gezen ve öğrencilere altın kaplamalı kitap ayracı hediye eden Bakan Çelik, son olarak okulun bahçesine fidan dikti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber