Kâğıtsız hastane geliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2008 23:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dijital hastanelerde tüm kayıtlar bilgisayar ortamında tutulacak, hastalar ise yataklarında internet kafe ortamı bulacak.

Hastane hizmetlerinde kâğıt kullanımını ortadan kaldıracak dijital hastane projesi, Türkiye'de ilk kez Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayata geçirilecek. Sistem sayesinde tüm hastane hizmetleri bilgisayar ortamında yürütülecek. Her yatakta bir monitör bulanacak. Hasta yatağından internete bağlanabilecek, yakınlarıyla görüntülü iletişim kurabilecek, film izleyip oyun oynayabilecek.

Doktor ve hemşireler, teşhis ve tedavi bilgilerini tablet PC 'lere girecek. Tüm bilgiler buradan merkezi bilgisayara aktarılacak. Röntgen, ultrason, tomografi, MR gibi tüm görüntüleme bilgileri bilgisayar ortamında izlenebilecek. Tüm hastalara dijital bileklik takılacak. Bu bileklik içindeki şifre tablet PC 'ye okutularak hastaya ait veriler girilecek. Ameliyat gibi tüm işlemler de bu bileklik kullanılacak. Bu sayede hasta karıştırma vakaları da tarihe karışacak. İntel ve Cisco firması ile ODTÜ işbirliğiyle geliştirilen sistem, gelecek yıl hizmete girecek. Tüm Türkiye'ye yayılması hedeflenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber