Sadece Adaylar Değil, Devlet ÖSYM'yi Bekliyor

21 Eylül 2008 tarihinde yapılan ve bugün itibariyle (27 Ekim, saat 10:00) bir ayı aşkın bir zamandır açıklanması beklenen 2008 KPSS Önlisans ve Ortaöğretim Sınav sonuçları hala açıklanamamıştır. Binlerce adayın merakla bekleyişi devam ederken ÖSYM'ye bir hatırlatmada bulunmak istiyoruz: Devlet sizi bekliyor... Sadece merkezi memur yerleştirmesi değil Sağlıktan Diyanet'e, Bayındırlıktan Tarıma kadar sözleşmeli personel istihdam etmeyi düşünen onlarca kurum personel alımı için sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Ekim 2008 10:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilindiği üzere merkezi memur yerleştirmesi olarak bilinen KPSS tercih işlemleri ÖSYM tarafından yürütülmektedir. Memur ve 399'a tabi KİT'lerdeki sözleşmeli pozisyonların yer alacağı tercih kılavuzu sonrasında adaylar puan ve tercih işlemlerine göre yerleştirmelere katılacaktır. Ancak tercih kılavuzunun ÖSYM'ye gönderilebilmesi için sınav sonuçlarının açıklanması gerekmektedir.

Yüzlerce mahalli idare, zabıta memuru ve itfaiyeci alımı için sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemektedir.

Yine, 4/B'li sözleşmeli personel istihdam edecek olan Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı gibi bir çok kamu kurumu personel alımı için ÖSYM'yi beklemektedir.

Tüm bunların yanında, Türkiye İş Kurumunun yanlış yorumundan dolayı hala kamu kurumları işçi alımlarında 2004 veya 2006 KPSS sınav sonuçlarını kullanmaktadır. ÖSYM, sınav sonuçlarını herkesin beklediği gibi 21 ekim tarihinde açıklayabilseydi bu türden sorunlar da oluşmayacaktı. Son olarak Mesleki Yeterlik Kurumu bugünkü işçi alım ilanında, 2004 ve 2006 KPSS sonuçlarını kullanmıştır.

Sadece adaylar değil tüm kamu kurumlarının personel ihtiyaçlarını gidermek için sınav sonuçlarını beklediği bugünlerde, ÖSYM'nin bir kamu kurumu ciddiyeti ile açıklama yapması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber