Nakil isteyen hizmetli dayak yedi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Ekim 2008 07:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Yavuz KUŞDEMİR, (DHA)

Uşak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Şubat 2007'den bu yana hizmetli olarak çalışan Nuh Petekkaya, Diyarbakır'daki annesinin rahatsızlığını gerekçe gösterip, Dicle Üniversitesi'ne atanmak istedi.

Uşak Üniversitesi Genel Sekreter Vekili Aziz Bayrakdar ile görüşmeye gittiğini anlatan Petekkaya, isteğini iletince tekme tokat dövüldüğünü, yüzüne ve göğsüne sert darbeler aldığını öne sürdü. Bayrakdar'ın, "Ulan sen kimsin de benden atama istiyorsun. Git, sabah sabah benim asabımızı bozma" dediğini iddia eden Petekkaya, daha sonra şiddet uygulanıp onur kırıcı hakaretlerle karşılaştığını savundu.

Suç duyurusunda bulundu

Petekkaya, Bayrakdar ile olayın ardından kendisine 'görevi yerine getirmeme', 'disiplinsizlik' ve 'üstlerine hakaret' gibi suçlamalar yöneltip aylıktan kesme cezası veren Rektör Prof. Dr. Adnan Şişman, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfi Özav, Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Gökçe, Fen Edebiyat Fakültesi Sekreter Vekili Salih Gülerer, öğretim üyeleri Cafer Şen ve Murat Kemal Karacan hakkında Uşak Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Petekkaya, dayak olayının ardından çektirdiği fotoğrafları ve Uşak Devlet Hastanesi'nden aldığı darp edildiğine ilişkin raporu da delil olarak savcılığa sundu.

İki tarafın da birbirinden şikayetçi olduğu olayla ilgili Uşak 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Petekkaya'nın avukatı Atilla Arslan, müvekkilinin hem dayak yeyip mağdur olduğunu, hem de haksız suçlamalarla aylıktan kesme cezasına çarptırıldığını ileri sürdü. Bayrakdar ise, "Olay yargı aşamasında olduğundan dolayı herhangi bir açıklama yapmak istemiyorum. Kararı mahkeme verecek" demekle yetindi.

Muğla'ya Avukat Hakları Merkezi

MUĞLA Barosu'nun yeni başkanı Mustafa İlker Gürkan zor durumdaki kişilerin yanında olduklarını belirtti. Gürkan, "Biz savunma mesleğini icra ediyoruz. Sorgular, irdeler ve rahatsız ederiz. Hukukla, akılla ve mantıkla çalışırız. Birçok arkadaşımız görevi başında öldürüldü, şiddet gördü. Avukat Hakları Merkezi kurarak önlem alacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber