Polise öneriler: Düzenli egzersiz yap, yüzmeye git

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 27 Ekim 2008 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gerilim altında görev yapan polis, 'stres yönetimi' konusunda bilinçlendiriliyor. Psikolojik danışmanlık atağına geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü, uzman doktorlara hazırlattığı broşürü 15 bin personeline dağıttı.

Broşürde, stres, depresyon, bıkkınlık gibi psikolojik olumsuzlukları giderecek ilginç öneriler yer alıyor. "Kendini iyi hissedene kadar evlilik, iş ya da para konularında önemli kararlar verme. Egzersiz yap, çay ve kahveden uzak dur." öğütlerinin verildiği polise, depresyon durumunda 'bir uzmana başvurması' gerektiği de hatırlatılıyor.

Toplumsal olayların yoğunluğu, iş yükünün artışı, fazla mesai ve bunlara eklenen geçim sıkıntısı polisin psikolojisini olumsuz anlamda etkiliyor. Bunun sonucunda zaman zaman istenmeyen hadiseler yaşanırken, polis teşkilatını sarsan olayların başında intiharlar geliyor. Kısa aralıklarla yaşanan intiharlar ve psikoloji servisine başvuruların artması Ankara Emniyet Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. En son bir memuru emniyet binasının 3. katından boşluğa atlayan müdürlük, uzman doktorların tavsiyesiyle 'Stres yönetimi için pratik çözümler, depresyon için bireysel çözüm önerileri' isimli bir broşür hazırlatıp bütün birimlere dağıttı. Broşürlerde polisin işine yarayacak depresyon ve strese karşı ilginç uyarılar bulunuyor. Üst düzey bir emniyet yetkilisi, broşürlerin el altında bulunmasının bile etkili olacağını, personeli mümkün olduğunca gerilimden uzak tutmak için çaba harcadıklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber