27 Ekim 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 27 Ekim 2008 08:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GENELKURMAY'DAN BAKANLAR KURULU'NA TERÖR BRİFİNGİ

-Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanıyor.

-Toplantıda Bakanlara Genelkurmay Başkanlığı tarafından iç güvenlik harekatına ilişkin brifing veriliyor. (Saat: 12.00)

-ERGENEKON DAVASI'NDA 3. DURUŞMA

-46'sı tutuklu 86 sanığın yargılandığı Ergenekon Davası'nın 3. duruşması, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki duruşma salonunda yapılıyor. (Saat: 10.00)

-UKRAYNA CUMHURBAŞKANI YUŞÇENKO ANKARA'DA

-Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko resmi bir ziyarette bulunmak üzere Ankara'ya geliyor.

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuk Cumhurbaşkanı ile ayrı ayrı bir araya geliyor. (Saat: 12.30/11.00)

-GÜL VE YUŞÇENKO'NUN ORTAK BASIN TOPLANTISI

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko, Çankaya Köşkü'nde ortak basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 14.30)

-TÜSİAD'IN ?TÜRKİYE'DE YÜKSEKÖĞRETİM, EĞİLİMLER, SORUNLAR VE FIRSATLAR? TOPLANTISI

-TÜSİAD, Sheraton Oteli'nde ?Türkiye'de Yükseköğretim, Eğilimler, Sorunlar ve Fırsatlar? konulu bir toplantı düzenliyor.

-Toplantıya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül katılıyor. (Saat: 10.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULÜ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa Yahudi Kongresi Başkanı Moshe Kantor ve beraberindeki heyeti kabul ediyor. (Saat: 15.30)

-AKP MYK TOPLANIYOR

-AKP Merkez Yürütme Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanıyor. (Saat: 18.00)

-AVRUPA PARLAMENTOSU ÇEVRE KAMU SAĞLIĞI VE GIDA GÜVENLİĞİ KOMİSYONU BAKAN EKER'İ ZİYARET EDECEK

-Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Avrupa Parlamentosu Çevre Kamu Sağlığı ve Gıda Güvenliği Komisyonu ve beraberindeki heyet ile Tarımsal ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu'na görüşüyor. (Saat: 10.00)

-UYDU FREKANSLARI, BU SABAHTAN İTİBAREN DEĞİŞTİ

-Türksat 2A uydusundan yayın yapan aralarında ülke genelinde seyredilen belli başlı TV kanallarının da bulunduğu 73 TV ve Radyo'nun yayın frekansları bugünden itibaren değişti.

-BAŞBAKANLIK'TAN ?İŞKENCE? TOPLANTISI

-Türkiye'de son dönemlerde artan işkence ve kötü muamele iddiaları üzerine Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı, durum değerlendirmesi yapmak ve çözüm yollarını aramak için geniş kapsamlı bir toplantı düzenleyecek. 30 Ekim'de Ankara Hakimevi'nde yapılacak olan toplantıya Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanı sıra TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi Üyesi Ömer Atalar, çok sayıda akademisyen ile Adalet, İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı'ndan yetkililer katılacak.

-"ULUSAL PROGRAM"DA YOL HARİTASI GEREKÇELİ KARAR İNCELENDİKTEN SONRA BELİRLENECEK

-Anayasa Mahkemesi'nin türban ve kapatma davası ile ilgili gerekçeli kararını açıklamasının ardından, AKP'de şimdi anayasal değişiklikler konusunda "yol haritası" belirleniyor. AKP'li hukukçu milletvekillerinden oluşan bir komisyon gerekçeli kararı inceledikten sonra anayasa değişikliği ile ilgili yol haritasında ilk önce hangi adımların atılması gerektiğini saptayacak.

-AKP, anayasal değişiklikleri ?AKP'den değil Hükümetten değil, AB istediği için geldi? diyerek, ?Ulusal Program? çerçevesinde uygulayacak.

-PROF KÜÇÜKUSTA: İNSANLARI KÖMÜR SOBASI DEĞİL BİLGİSİZLİK ÖLDÜRÜYOR

-İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, halk arasında sobadan ölüm olarak bilinen ?karbonmonoksit zehirlenmesi?ne karşı uyarıda bulunarak ?Karbonmonoksit zehirlenmeleri genelde uykuda yakalar. Burada asil katil ne lodos ne de bir kömür sobasıdır. Asıl katil bilgisizliğimiz ve eğitimsizliğimizdir? dedi. Prof. Dr. Küçükusta, alınacak küçük önlemlerle soba zehirlenmelerinin önüne geçilebileceğini belirtti.

-SANAT KURUMLARI CUMHURİYET BAYRAMI'NI SAHNEDE KUTLAYACAK

-Sanat kurumları, Cumhuriyet'in 85. yılını yine sahnede kutlayacak. Ankara Devlet Opera ve Balesi, 29 Ekim'de, Kurtuluş Savaşı serüveninin konu edildiği, ?Ankara 1923? adlı korolu senfonik şiirin dünya prömiyerini gerçekleştirecek, Ankara Devlet Tiyatrosu da aynı gün, 2'si çocuk oyunu olmak üzere, 8 oyunla sahnede olacak.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber