Rektör seçme yetkisini devretmeye hazırım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2008 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "rektör seçimlerinin üniversitelerde çok derin yaralar açtığını gördüğünü" belirterek, "Bu tip konuların nihayette Cumhurbaşkanı'na bırakılmasının da doğru olmadığı kanaatindeyim. Ben gayet cesur bir şekilde, bu tip yetkileri çok sağlıklı kurumlara devretmeye hazır olduğumu da burada ifade etmek isterim" dedi.

Sheraton Oteli'nde düzenlenen, TÜSİAD'ın "Türkiye'de Yükseköğretim: Eğilimler, Sorunlar ve Fırsatlar" raporunun tanıtım toplantısında konuşan Gül, Cumhurbaşkanı olarak en önem verdiği alanlardan birinin üniversiteler olduğuna işaret etti.

Gül, toplantının, Türkiye'de yeni üniversitelerin kurulduğu ve yeni rektörlerin göreve başladığı bir döneme denk geldiği için "tam zamanında" yapıldığını, değişim ve yeniden yapılanmanın tartışıldığı bir dönemde büyük fayda sağlayacağını vurguladı.

Türkiye'nin geleceğine yapılacak en büyük yatırımı, "üniversitelere öncelik vermek ve sorunları çözmek" diye tanımlayan Gül, Türkiye'nin üniversiteler ve eğitim alanındaki standartlarını da AB'ye uyarlaması gerektiğine olan inancını dile getirdi.

Gül, yapılan çalışmalar ve değerlendirmelerin üniversitelerin Türkiye'nin beklentilerini tam olarak karşılamadığı gerçeğini ortaya koyduğuna işaret ederken, bu tespiti yapmanın herhangi bir eksiklik olarak algılanmamasını istedi. Gül, "Önemli olan tespit edilen noksanlıkların süratli bir biçimde yerine getirilmesi için kararlılığı ortaya koyabilmektir" dedi.

Türkiye'deki üniversiteler söz konusu olduğunda yeni bir dönemin başlaması gerektiğini vurgulayan Gül, yeni dönemde üniversitelerin yeniden yapılanmasını sağlamak gerektiğine inandığını bildirdi. Gül, yeniden yapılanma için ortaya fikirler konmasını isterken, başta AB olmak üzere dünyanın en gelişmiş ülkelerindeki tecrübelerden yararlanılmasının önemine işaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber