Emekli komiserin evinde esrarengiz yangınlar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2008 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'nın Erenler ilçesinde emekli komisere ait evde geçtiğimiz Ramazan ayında ilk kez kadir gecesinde çıkan esrarengiz yangınların sırrı çözülemiyor. Son olarak aynı evde 8 saat içinde 3 yangın çıktı ve eşyalar kullanılmaz hale geldi.

Alınan bilgilere göre emekli komiser Salih Koruyucu´ya ait 3 katlı evde kadir gecesi çıkan ilk yangının ardından Ramazan bayramından iki gün sonra yeniden yangın çıktı. Geçtiğimiz hafta salı günü çıkan üçüncü yangının ardından dün de 8 saat araylla 3 kez yangın çıktı. Dün saat 07.30 sıralarında başlayan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldükten sonra saat 12.00 ve 15.00'de iki yangın da çıktı. Bu gelişmeler üzerine Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı olay yeri inceleme ve asayiş şubesi ekmipleri eve gelerek inceleme yaptı. Ancak birçoık eşyla kullanılmaz hale gelen evde yangınların çıkış nedeniyle ibgili önemli bir bulguya rastlayamadı.

Aynı evde oturan emekli komiser Salih Koruyucu'nun 17 yaşındaki oğlu Samet Koruyucu yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Sabah gözlerimizi yoğun dumanla açtık. Ne olduğunu anlamadan evimizin çeşitli yerlerinden ateş aldığını gördük. Komşuların ve itfaiyenin gelmesiyle yangını söndürdük. Biz evi temizlemeye çalışırken bu kez de öğle saatlerinde üst katta oturan dedemlerin banyosunda bulunan duşakabinde yangın çıktı. Burayı da söndürdük. İtfaiye evimizde inceleme yaparken Doğalgaz firması yetkilileri doğalgazı, elektrikçiler mahallede bulunan direkteki kabloları koparıp elektrikleri kestiler. Ev gördüğünüz gibi sular altında. Ne yapacağız diye düşünürken evden yine dumanlar çıkmaya başladı. Komşularla birlikte eve girdiğimizde ıslak olan koltukların yandığını gördük. itfaiyenin de gelmesiyle ateşi zor söndürdük. Biz de bu olaya bir anlam veremiyoruz."

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri de yangınların çıkış sebebi olarak "Bilinmeyen sebep" diye kayıtlara geçti.

Bu arada aynı evde meydana gelen üç ayrı yangına şahit olan mahalleli de alevleri bir türlü söndüremediklerini belirtirken, koltuğun bir tarafı sönerken diğer yerlerinin tutuştuğunu söylediler.

Adapazarı´nda bir evde 8 saat arayla çıkan üç esrarengiz olayın benzeri Taraklı İlçesi'nde de 3 yıl önce yaşanmıştı. Şaban Erkal ve ailesinin oturdukları 4 ayrı evde 13 kez yangın çıkmıştı. Alevlerin peşlerini bırakmadığı Erkal ailesine ilçede kimse kiralık ev vermeye yanaşmayınca aile belediye lojmanına yerleştirilmişti. Lojmanın kapısında da itfaiye ararözü bekletilmişti. Yangınlar bir süre sonra kesilmişti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber